Interne

Cursuri de calificare la Eforie

Cursuri de calificare la Eforie

Un numar de 112 persoane vor fi calificate de catre zece profesionisti din domeniul turismului: cinci romani si cinci spanioli

La finalul celor trei luni de cursuri intensive, participantii vor primi diplome recunoscute oficial si se vor putea angaja in turism

Primaria orasului Eforie, in calitate de promotor al proiectului,si Futuver Consulting S.R.L., in calitate de partener transnational, au organizat, ieri, conferinta de prezentare a proiectului „Calificare pentru turismul romanesc”. Actiunea a avut ca scop publicarea rezultatelor primului an de implementare al proiectului de tip grant, in domeniul resurselor umane, din Regiunea Sud-Est a Romaniei (judetul Constanta), finantat prin fonduri structurale, respectiv prin Fondul Social European – „Investeste in oameni!” Obiectivul general al proiectului este reprezentat de atragerea si mentinerea unei rate cat mai mari de angajare, prin imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor aflate in somaj.

Potrivit primarului Ion Ovidiu Brailoiu, proiectul isi propune cresterea nivelului de angajabilitate pentru 112 persoane aflate in somaj, prin integrarea acestora intr-un curs de formare profesionala certificata, si vizeaza integrarea acestora intr-un curs de formare profesionala de calificare de nivel 2 pentru ocupatiile de receptioner, bucatar si barman – ospatar.

Proiectul constituie si o masura activa de implementare a strategiei Europa 2020 deoarece, prin intermediul activitatilor sale, contribuie la atingerea tintei de ocupare de 75% pentru femeile si barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani. Activitatea de formare profesionala de tip calificare contribuie in mod direct la realizarea acestui obiectiv.

Proiect este finantat din Fondul Social European – „Investeste in oameni!”, valoarea totala fiind de 2.112.000 de lei.

Dosarele de inscriere se primesc pana pe data de 1 septembrie, atunci cand incep si cursurile si se va face selectia. Cei selectionati vor face cursuri intensive de pregatire in turism, de aproape trei luni, opt ore pe zi, in total 720 de ore. Diplomele sunt recunoscute oficial si servesc la angajare.

Sursa: http://observator.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co