Interne

De ce nu au încredere românii în agenţiile imobiliare

Majoritatea celor care vor să-şi vândă locuinţa nu apelează la agenţii imobiliare, pentru că nu au încredere că serviciile acestora fac tranzacţia mai avantajoasă, în Europa de Vest situaţia fiind inversă, potrivit unui studiu comandat de compania Century 21.

„Cea mai importantă concluzie a acestui studiu este că serviciile specializate ale unei agenţii imobiliare, în România, nu sunt încă percepute ca fiind relevante, 66% dintre români încheie tranzacţiile fără suportul unui agent imobiliar. Principalele motive pentru care românii aleg să îşi vândă locuinţa pe cont propriu sunt lipsa de încredere în agenţii imobiliari şi convingerea că aceştia nu pot oferi un plus de valoare tranzacţiilor, 95% dintre respondenţii care au efectuat tranzacţia pe cont propriu afirmând că agenţii nu lucrează în interesul lor şi nu sunt bine pregătiţi”, se arată într-un comunicat al Century 21, companie de servicii în sectorul imobiliar.
Spre comparaţie, în Europa Occidentală, Canada şi Statele Unite, clienţii aleg să lucreze prin intermediul unei agenţii imobiliare, într-un procent de peste 90%.

Autorii studiului subliniază că motivul principal al acestei diferenţe este faptul că majoritatea agenţilor imobiliari români practică preponderent intermedierea, modalitate de vânzare a locuinţei care, în realitate, nu avantajează niciuna dintre cele două părţi implicate, singurul obiectiv al agentului fiind acela de a încheia tranzacţia cât mai rapid pentru a intra în posesia comisionului.

sursa: money.ro

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co