Interne

De două ori mai mulți turiști la Poiana Brașov!

Sezonul de iarnă a înregistrat un record de turiști pe pârtie la Poiana Brașov, scrie Wall-Street.ro. Astfel, în jur de 1,3 milioane de turiști au schiat aici în această iarnă, adică dublu față de sezonul trecut, arată datele Ana Teleferic, principalul furnizor de transport pe cablu din stațiunea montană.

Iar sezonul de iarnă nu s-a terminat în Poiana Brașov. Cel mai probabil va ține până după Paște, în condițiile în care stratul de zăpadă a ajuns la 100 cm în partea superioară a masivului Postăvarul în urma ninsorilor din ultimele zile.

De reținut că tarifele pentru transportul pe cablu se vor reduce cu 20% din 9 martie, a mentionat Ion Rufa, directorul general Ana Teleferic. “Starea pârtiilor este perfectă, prin urmare îi așteptăm pe schiori să se bucure în continuare de acest sezon generos. Ana Teleferic va scădea, până la finalul acestui sezon, numărul de puncte necesare pentru urcare”, a mai precizat Rufa.

skiing-wallpaper_1280x800 (1)

În 2011, Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale a investit 28 de milioane de euro în reamenajarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Ca urmare, domeniul schiabil s-a lărgit cu 50 de hectare, iar în prezent are 85 hectare. Toate pârtiile dispun acum și de instalații de zăpadă artificială, ceea ce oferă posibilitatea de a schia până la patru luni pe sezon.

Astfel, domeniul schiabil din Poiana Brașov, cu cei 1.800 m altitudine, însumează acum 26 km de pârtii, cu o lățime medie de 45 m. Aici există 14 tunuri fixe pentru producerea zăpezii artificiale, 10 tunuri mobile și 120 de lăncii. Condițiile meteo favorabile, calitatea foarte bună a pârtiilor și menținerea prețurilor din sezonul trecut pentru transportul pe cablu au fost principalii factori care au contribuit la acest bilanț favorabil turiștilor pasionați de sporturi de iarnă.

Sursa: Wall-Street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co