Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Soluția grecilor pentru a stopa evaziunea fiscală în rândul turiștilor

Grecii au găsit soluția în problema evaziunii fiscale din rândul turiștilor. Guvernul de la Atena intenționează să angajeze „inspectori amatori”, inclusiv studenți și turiști, pentru a reduce evaziunea fiscală, se arată într-o scrisoare trimisă la Bruxelles de Grecia și al cărei conținut a fost făcut public de presa internațională, scrie Wall-Street.ro.

Documentul include o listă de șapte măsuri principale pe care Grecia vrea să le aplice pentru a se conforma cu cerințele creditorilor privind relansarea economică și reformarea sistemului fiscal. Astfel, inspectorii amatori vor lucra „sub acoperire” și vor fi angajați ocazional și strict pe termen scurt, de cel mult două luni, fără ca apoi să mai poata fi reangajați în același scop.

tax-evaders1

Aceștia vor fi dotați cu echipamente de înregistrare video-audio pentru a depista comercianții care încalcă legislația în domeniul taxelor, înregistrările făcute de aceștia fiind ulterior folosite de către agenții Fiscului pentru a aplica sancțiuni.

„Doar vestea că mii de «privitori ocazionali» sunt prezenți peste tot va fi de ajuns să modifice rapid atitudinea oamenilor, transmițând un sentiment de justiție în rândul societății și generând o nouă cultură de conformism în privința plății taxelor”, se arată în scrisoarea semnată de ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis.

Potrivit lui Varoufakis, „cultura evitării taxelor este adânc implementată în rândul societății elene”, iar autoritățile fiscale sunt depășite numeric de multiplele cazuri de evaziune fiscală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co