Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Descoperă Eco-România! – VIDEO

Descoperă Eco-România! – VIDEO

Tot la târg i-am cunoscut şi pe pasionaţii turismului rural şi prietenos cu mediul. Asociaţia „Ivan Paţaichin-Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România au lansat un parteneriat de promovare a ecoturismului la nivel naţional. Concret, cele două  ONG-uri vor să îi invite pe turiştii români să îşi redescopere ţara pe bicicletă, pe cal, în canoe sau mergând pe jos.

Iniţiatorii proiectului au conceput deja circuite eco în zonele naturale din Munţii Carpaţi, Delta Dunării şi bazinul Dunării. Este vorba de un turism lent, menit să sprijine comunităţile locale şi să păstreze specificul locului.

Momentan, astfel de programe atrag mai degrabă turiştii străini, educaţi deja în spiritul ecoturismului. Pentru români, conceptul reprezintă mai degrabă o noutate.

Deşi ecoturismul este o nişă a turismului internaţional, acesta poate oferi beneficii substanţiale ţărilor care reuşesc să-şi promoveze frumuseţile naturale. De exemplu, aproape jumătate dintre turiştii germani văd natura ca principala motivaţie de a călători, această piaţă însumând în jur de 20 de milioane de călătorii anual.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co