Externe

Destinaţiile exotice, primele vândute pentru Revelion. 100.000 de euro, cel mai scump pachet adjudecat

Operatorii din turism încearcă să profite la maximum de apetitul în creştere al românilor pentru oferte speciale. Reţeta sigură a succesului: reducerile cât mai consistente acordate prin oferte gen early booking (înscrieri timpurii). Acestea au fost lansate pe piaţă încă din decembrie 2010 pentru sezonul estival 2011, iar cele pentru Sărbatorile de iarnă care vin au apărut chiar şi cu 10 luni înainte. Cele mai vândute vacanţe pentru Revelion au fost pentru destinaţiile exotice.

Miza acestor oferte este mare pentru tour-operatori, cel puţin dacă avem în vedere vânzările înregistrate de la an la an prin ofertele early booking. Anul trecut, peste 50.000 de români au achiziţionat pachete de servicii turistice prin programul înscrieri timpurii de vară, potrivit Asociaţiei Agenţiilor de Turism (ANAT). Numărul celor care au profitat de reducerile de până la 30% acordate pentru plata cu câteva luni bune înainte de începerea vacanţei a fost dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent, iar încasările de cinci ori mai mari, ajungând la aproximativ 11,1 milioane euro. În acest an, atât pe fondul reducerii cu 4% a numărului românilor care şi-au permis vacanţe, cât şi a bugetelor, potrivit unor studii recente, s-a constatat însă un recul uşor al vânzărilor timpurii.

Spre ţările calde, la tarife de peste 1.500 euro/persoană

Şi totuşi, atenţia e mare de ambele părţi ale ,,baricadei”, chiar dacă în acest moment vânzările pentru Sărbătorile de iarnă sunt la nivelul anului trecut, potrivit Corinei Martin, preşedintele ANAT. Aceasta cu toate reducerile acordate de agenţii, de până la 10% din preţul de bază, în special pentru destinaţiile externe. Reprezentanţii agenţiilor spun că până acum s-au vândut cel mai bine pachetele către destinaţii exotice (unde un pachet de serivcii costă minimum 1.500 euro/persoană) şi cele pentru schi în Europa.
 
Pentru destinaţiile interne, tarifele au rămas la nivelul celor de anul trecut. Cererea este foarte slabă în acest moment pentru destinaţiile interne, cele mai căutate fiind unităţile de pe Valea Prahovei, situaţie de înţeles, în condiţiile în care sunt foarte puţine oferte de înscrieri timpurii, care ajung totuşi la 10% din tariful de bază. Speranţa hotelierilor români şi a tour-operatorilor se îndreaptă către luna decembrie, “vârful de vânzări” din ultimii ani pentru Sărbători.

Unora le place luxul

“Sunt unii pentru care banii nu reprezintă o problemă.,, Cel mai scump pachet de vacanţă vândut a fost achiziţionat de un grup de 10 persoane pentru un Revelion Luxury în Australia şi Noua Zeelanda, o petrecere care va dura 25 de zile şi pentru care s-a achitat 100.000 euro”, spune Sorin Stoica, CEO al unei agenţii de turism din România. Agenţia a introdus oferte de înscrieri timpurii de 10%, pentru pachetele cumpărate cu 10 luni înainte de data plecării, în acest moment fiind activă cea de 3%-4% din tariful afişat şi estimează o creştere de 50% a vânzărilor pentru Sărbatori.

sursa: financiarul.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co