Externe

Topul oraşelor cu cele mai mari tarife la hotel, la nivel global

Vizitate de 3,6 milioane de turişti străini, unităţile de cazare din Istanbul au ridicat preţurile cu 37% . În prima jumătate a acestui an, tarifele medii ale unităţilor hoteliere s-au majorat cu 4%. Cea mai mare creştere au avut-o unităţile dinIstanbul, unde tarifele au crescut cu 37%. Hotelurile din Bucureşti au avut un avans al tarifelor medii de 4%.

La nivel global, tarifele practicate de hoteluri s-au majorat cu 4% în prima jumătate a anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2010. Cea mai mare majorare au consemnat-o unităţile din Istanbul, unde tarifele au crescut cu 37%, potrivit unui sondaj realizat la nivel mondial de Hogg Robinson Group (HRG). Majorarea tarifului mediu în Istanbul este efectul atât al deprecierii lirei turcesti, cât mai ales al creşterii interesului pentru acest oraş, una dintre principalele atracţii turistice, dar şi un important centru de afaceri al Turciei. Istanbulul a fost vizitat de 3,6 milioane de turişti străini în prima jumătate a anului în curs, atraşi aici şi de concerte şi de imaginea de destinaţie sigură. Pe regiuni geografice, cele mai mari majorări s-au consemnat la hotelurile din Asia-Pacific (+7%), mai ales pe seama aportului unităţilor din Hong Kong şi Singapore. Pe de alta parte, în Europa de Est s-a evidenţiat un regres de 6,6% al tarifelor medii în perioada amintită. Studiul punctează însă că împotriva curentului în ceea ce priveşte majorarea tarifelor au fost Bucureştiul şi Kievul, unde tarifele au crescut cu 4% în primul semestru, comparativ cu perioada similară din 2010. În acelaşi timp, tarifele hotelurilor dinAnglia au consemnat un avans usor, în pofida majorării TVA la începutul acestui an. În schimb, hotelurile din America de Nord au avut un avans de 4% al tarifelor în primul semestru al anului comparativ cu prima parte a anului trecut, în oraşe precum Los Angeles, Toronto sau Montreal tarifele scăzând însă.

Sydney, nou intrat în clasament

Top 10 al oraşelor cu cele mai scumpe tarife de cazare (exprimate în lire sterline) este aproape neschimbat, comparativ cu 2010, cu două excepţii. Dacă ocupantele primelor doua poziţii au rămas aceleaşi, respectiv Moscova şiGeneva, au părăsit clasamentul Hong Kong şiAbu Dhabi. Moscova a rămas cel mai scump oraş, tarifele majorându-se cu doar 2%. Nou intrate în clasamentul elitist al celor mai scumpe 10 oraşe după tarifele la unităţile de cazare sunt Istanbul şi Sydney, care au ocupat anul trecut locul 20, respectiv 12 la nivel global.

sursa: financiarul.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co