Interne

Dunarea in pericol?

Dunarea in pericol?

Dunarea in pericol. O expeditie organizata in lungul Dunarii Inferioare in Romania si Bulgaria a aratat o reducere a efectivelor populatiilor de pasarii, din cauza nivelului extrem de scazut al fluviului. Statisticile arata ca este cel mai scazut nivel din ultimii 60 de ani.

World Wildlife Fund avertizeaza ca Dunarea s-ar putea sa nu faca fata evenimentelor climaterice extreme. Seceta prelungita care a afectat Dunarea Inferioara in aceasta toamna este un semnal de alarma privind capacitatea ecosistemelor de a se adapta la aceste schimbari, si a impactului pe care interventiile de orice natura in albia fluviului le pot genera in astfel de conditii, a declarat WWF pentru stiriong.ro.

O expeditie organizata in lungul Dunarii Inferioare in Romania si Bulgaria a aratat o reducere a efectivelor populatiilor de pasarii, din cauza nivelului extrem de scazut al fluviului. 80% dintre zonele umede din lungul Dunarii au disparut in decursul secolului trecut, facand loc terenurilor agricole. Mai mult, ca urmare a dragarii si indiguirii, albia Dunarii se adanceste treptat, accentuand eroziunea malurilor si scaderea nivelului panzei freatice.

Probabilitatea cu care evenimentele climatice extreme se vor manifesta este din ce in ce mai mare, de aceea o solutie pentru contracararea efectelor lor este crearea de coridoare ecologice si mentinerea conectivitatii retelei de arii protejate. WWF implementeaza mai multe proiecte pilot de reconstructie ecologica a zonelor umede din lungul Dunarii, in cooperare cu autoritatile si alti factori interesati, iar interesul pentru astfel de solutii din partea acestora este din ce in ce mai mare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co