Interne

Early booking-ul, la moda in Romania

Early booking-ul, la moda in Romania

Early booking-ul a devenit o modă printre românii care îşi rezervă şi cu şase luni înainte vacanţele, profitând de reducerile de până la 40% puse la dispoziţie de către hotelieri şi de agenţiile de turism. Tendinţele românilor de a-şi face planuri din timp s-au văzut şi la Târgul de Turism organizat în Capitală. Timp de trei zile s-au achiziţionat pachete turistice în valoare de circa 10 milioane de euro.

Moda rezervărilor timpurii a început să prindă şi în România, mai ales că agenţiile de turism oferă reduceri substanţiale pentru anumite sejururi. La sfârşitul acestei săptămâni, odată cu finalul lunii martie, se va încheia şi prima etapă a sezonului de „early booking” pentru vară, care a constat în vacanţe în medie cu până la 20-25% mai ieftine.

Cei care nu au apucat însă să-şi facă rezervările pentru concediu mai au timp până în luna mai, reducerea fiind însă de aproximativ 10%.

Tendinţele românilor de a-şi face planuri din timp s-au văzut şi la Târgul de Turism organizat în Capitală în urmă cu două săptămâni. Astfel, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, timp de trei zile s-au achiziţionat pachete turistice în valoare de circa 10 milioane de euro. Cele mai căutate destinaţii sunt Grecia, Cipru, Malta, Tunisia, pentru Sărbătorile de Paşte, iar pentru vară, Turcia este prima în preferinţele românilor.

Potrivit consultantului în turism Traian Bădulescu, românii preferă însă în continuare ofertele din ţară. „Vorbim de aproximativ 4 milioane de turişti pentru destinaţiile locale, aici intrând şi cei care pleacă doar un weekend. Pentru extern există cam 1 – 1,5 milioane de turişti”, explică acesta.

În staţiunile de pe litoralul românesc, preţurile au rămas la acelaşi nivel faţă de anii trecuţi, iar în unele oraşe din Europa de Vest, preţurile au crescut. Singura destinaţie externa unde preţurile au scăzut este Grecia. Un studiu «Trip Advisor» a arătat că, din cauza recesiunii economice, tarifele s-au redus în medie cu 5-15%”.

Sursa: www.adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co