Interne

Efectele turismului

Efectele turismului

Industria turismului are un impact puternic asupra economiilor locale din intreaga lume. Una dintre cele mai mari dezbateri este cea privind efectele pozitive si negative ale turismului, precum si politicile turismului sustenabil. Este clar ca Turismul are un important aport economic. De asemenea putem vorbi despre imbogatirea culturala si spirituala pe care turismul o poate darui oamenilor. Dar trebuie sa facem ceva pentru a reduce efectele negative pe care le creaza industria turismului.
Efectele turismului sunt multiple. Multe benefice, dar la fel de multe sunt si cele negative.
Efectele economice sunt foarte importante. Principalul avantaj pe care il are o comunitate care traieste din turism sunt castigurile dobandite de pe urma acestuia. Insa comunitatea in cauza trebuie sa depuna un efort permanent pentru a mentine industria turismului . Pe de alta parte, exista corporatii off-shore care ofera servicii turistilor si tin la distanta de localnici profiturile facute.
Efecte asupra mediului trebuie atent studiate. Unul dintre lucrurile pe care putini turisti le realizeaza este reprezentat de impactul turismului asupra mediului. Turismul poate sa distruga ecosisteme si medii sau, dimpotriva, sa conserve o zona protejata care in caz contrar ar fi fost vulnerabila in fata dezvoltarii industriei.
Turismul sustenabil are ca scop oferirea unei experiente pozitive atat localnicilor, cat si turistilor si in acelasi timp evitarea impactului negativ asupra mediului, economiei, culturii si locurilor.
Pe de o parte, eco turismul protejeaza viata salbatica, autenticitatea, traditiile si comunitatile locale. Pe de alta parte, exista riscul ca aceste comunitati sa devina dependente de industria turismului.
Efecte culturale sunt vizibile. Cultura constituie un bun de consum. Aceasta ofera turistilor posibilitatea de a experimenta o cultura diferita si aduce profituri comunitatii respective. Pe de alta parte, turismul poate afecta comunitatile traditionale, amenintand un stil de viata si produsele locale, din cauza unui proces invaziv care pune presiune din afara.
Efecte politice sunt si ele foarte importante.Turismul este o modalitate de a apropia doua popoare, doua culturi, religii sau traditii. Insa se poate intampla ca diferentele extreme de avere sau de stil de viata sa provoace resentimente de o parte si de alta.
Efecte sociale pot fi legate de cele economice, intr-o oarecare masura. Dezvoltarea turismului intr-o anumita zona creeaza noi locuri de munca. Cu toate acestea, programul dificil si numeroasele ore de lucru ii fac uneori pe oameni sa fie mai putini sociabili. Prin urmare, acestia mentin mai putin contactul cu cei din jur.
Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co