Articole

Escapadă în lumea ciocolatei

Cunoscută drept paradis al bancherilor şi al ceasurilor de lux, dar şi ca patrie a ciocolatei, Elveţiei este una dintre destinaţiile cele mai elegante ale Europei. O vacanţă la poalele munţilor pictaţi în vârf cu zăpadă, lângă pajişti verzi, pline de flori şi panorame idilice s-ar putea să fie trecută pe lista concediilor cu adevărat reuşite. Fără a fi la fel de scumpă ca Germania, în ceea ce priveşte cazarea, Elveţia este, totuşi, una din ţările cam piperate, din punct de vedere al preţurilor. De exemplu, poţi găsi camere într-un hotel de două stele la 80 de euro pe noapte, micul dejun fiind inclus. Poţi merge să vizitezi această ţară deosebit de primitoare în orice sezon al anului, pentru că te vei bucura de un peisaj inedit în fiecare din cele patru anotimpuri. Ţară a munţilor şi a lacurilor, Elveţia a fost înzestrată cu mult mai mult decât atât. Rezultatul unei combinaţii interesante între celţi, elveţi, burgunzi şi romani, elveţienii sunt oameni vestiţi pentru hărnicia şi ordinea pe care o păstrează cu sfinţenie, pentru precizia şi seriozitatea de care dau dovadă şi, nu în ultimul rând, pentru punctualitate. Ar fi culmea să fie altfel, în locul unde se fabrică cele mai bune ceasuri din Europa!
Poţi comunica foarte uşor, dacă ştii să utilizezi măcar o limbă de circulaţie internaţională, pentru că elveţienii cunosc prea-bine franceza, germana, italiana şi, bineînţeles, engleza. Elveţia a învăţat să trăiască mai ales din turism, ştiind cum să profite din plin de darurile cu care natura a înzestrat-o. Fără îndoială, această activitate se desfăşoară cu atât mai bine cu cât infrastructura este bine pusă la punct, oferind celor care îi trec graniţa cele mai bune condiţii de cazare, masă şi transport. Şi nu sunt puţini cei care ajung să-şi petreacă vacanţa pe aceste meleaguri, un număr de aproximativ 11 milioane de turişti din toată lumea alegând un sejur în Elveţia.
Emblema Elveţiei – Zurich
Deşi îşi are capitala la Berna, se pare că Elveţia a ales oraşul Zurich să-i fie simbol. Capitala culturală a ţării, cum mai este denumit, Zurich musteşte de galerii de artă, case din secolul XVI, străduţe şerpuite şi peste o mie de fântâni, care te aşteaptă să-ţi pui tot atâtea dorinţe. Un paradis al cumpărăturilor, oraşul este înţesat de magazine, însă zonele comerciale principale sunt concentrate pe doar un kilometru pătrat, în centrul oraşului. Pe Bahnhofstrasse vei găsi buticuri elegante, magazine specializate sau centre comerciale, de unde îţi poţi cumpăra accesorii, încălţăminte, articole din piele, blănuri, bijuterii şi, bineînţeles, ceasuri. Cafenelele şi terasele te vor aştepta chiar în preajma magazinelor, ca să savurezi o cafea aromată, după o şedinţă de shopping. O altă stradă comercială este şi Limmatquai, iar dacă toate aceste variante nu te-au mulţumit, află că îţi poţi cumpăra suveniruri şi din Oraşul Vechi, pe malul stâng al râului Limmat. Cu toate astea, nu uita să vizitezi şi fascinantele muzee, cum ar fi Landesmuseum, adică Muzeul Naţional, unde vei găsi o colecţie de obiecte din epoca de piatră, dar şi exponate moderne, costume, mobilă sau ceasuri de epocă, dar şi obiecte de origine militară. Treci şi pe la mănăstirile Grossmunster, de călugări, sau Fraumunster, de măicuţe, dar fă-ţi timp şi de o vizită la Biserica Sfântul Petru. Nu în ultimul rând, ai grijă să ajungi şi la Schweizerisches Landesmuseum, adică muzeul culturii şi istoriei elveţiene, Kunsthaus Zurich, unul dintre cele mai importante muzee de artă din Europa, şi la Palais des Nations, adică Palatul Naţiunilor.
Specialişti ai gastronomiei
Vei avea la dispoziţie o varietate impresionantă de restaurante sau puburi în Zurich, unde îţi poţi încânta papilele gustative cu mâncăruri tradiţionale elveţiene. Încearcă falafel sau tăiţei în Niederdorf. Este bine să ştii că ingredientele de bază folosite de bucătarii elveţieni snt produsele lactate, precum laptele, iaurtul, untul sau brânzeturile, legumele şi carnea. Cel mai cunoscut preparat elveţian este Fondue, un fel de brânză topită, Teigwaren, adică paste colorate în culorile drapelului Italian, sau Raclette, adică o brânză topită într-un aparat special, care se serveşte cu cartofi noi, murături şi mirodenii. La desert, poţi comanda o felie de tort de morcovi, decorat cu figurine de marţipan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co