Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Escapadă în Perla Dunării

Imaginează-ți cum ar fi să te scalzi într-o piscină cu apă aburindă, în aer liber, sub cerul înghețat al iernii, cu un pahar de vin roșu în mână, într-o ambianță de basm… Sau cum ar fi să poți savura o cină romantică specific ungurească pe malul Dunării, cu o priveliște încărcată de istorie…

Budapesta te așteaptă, până la sfârșitul acestei luni, la Budapest Winter Invitation – Invitație de iarnă la Budapesta – o experiență cu băi termale și tratamente de relaxare în cadrul unor spa-uri cu tradiție, oferită turiștilor exclusiv în sezonul rece. Oferta companiilor aeriene pentru această destinație este una accesibilă tuturor, cu prețuri începând de la 99 de euro, pentru un bilet dus-întors. Hotelurile de 3, 4 sau 5 stele vin cu pachete de cazare atractive, “trei nopti la prețul a două” sau “patru nopți la prețul de trei”, precum și accesul gratuit în oricare din cele trei băi istorice ale orașului, Széchenyi, Gellért, Rudas, în vreme ce organizatorii de tururi ale orașului sau excursii cu vaporul aplică reduceri de 30 la sută. Dacă vrei să te desprinzi de cotidian și să evadezi din rutina zilnică, trebuie neapărat să ajungi la Budapesta până la finalul lunii martie! Unde mai pui că după tot acest cocktail de relaxare, mai ai și atâtea obiective turistice de văzut.

De-o parte și de alta a fluviului

Întinzându-se pe ambele maluri ale Dunării, formată din fostele orașe Buda și Pesta, capitala Ungariei oferă, mai mult decât orice, o priveliște spectaculoasă a măreției arhitecturale. Orașului nu pare să îi lipsească nimic din acel ceva care te face să vrei să-l vizitezi. Cele mai importante repere cu trecut istoric sunt Bastionul Pescarilor, Citadela Budapesta, Sinagoga de pe Strada Dohany, Bazilica Saint Steven, impresionantul Castel Buda, Cladirea Parlamentului Ungar, Zidurile Vechiului Oraș, sau Dealul Janos Hegy. Alte repere sunt Tunelurile Castelului de pe Deal și Opera. De asemenea, Budapesta adăpostește peste 70 de muzee și galerii, unele dintre cele mai interesante fiind Muzeul Bibliei, Muzeul Crimei, Muzeul Memorial Liszt, Centrul Memorial al Holocaustului, pe de o parte, și Galeria de Expoziții Budapesta și Muzeul de Arte Frumoase, pe de altă parte. Planetariul, Parcul de Distracții Vidam și Grădina Zoologică din Budapesta merită la fel de mult să fie vizitate.

Multe evenimente

Restaurantele cu specific unguresc te așteaptă cu nerăbdare să deguști din mâncarea tradițională atât de gustoasă, deși bogată în calorii. Capitala Ungariei are un calendar plin de evenimente, astfel încât turiștii nu vor simți gustul plictiselii, cât timp vor vizita acest mirific oraș. Nu ar trebui ratate Săptămâna de Film din Ungaria, Festivalul Internațional de Film Titanic, Carnavalul Folclorului Dunărean, Competiția Internațională de Muzică și Muzica Zilelor Noastre. Festivalul Primăverii, Festivalul Verii şi Festivalul Toamnei sunt extrem de populare printre localnici, însă lista ar trebui să cuprindă inclusiv și Maratonul de Primăvară, Festivalul Aquincum, Competiția de Formula Unu Budapesta, Festivalul de Vară Evreiesc, Festivalul Internațional al Vinurilor și Maratonul și Festivalul de Alergat Budapesta.
Mai cosmopolită decât Praga, mai romantică decât Varșovia și mai frumoasă, poate, decât amândouă, Budapesta își așteapt turiștii nu numai în sezonul rece, ci și tot timpul anului, clima din această zonă fiind una temperată, cu temperatura anuală medie de 11 grade Celsius.
Fadia HÂRȚAN

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co