Articole

Perla Spaniei – Barcelona

Având un farmec specific mediteranean, situată într-o poziţie mai mult decât privilegiată, pe malul Mediteranei şi coasta Peninsulei Iberice, Barcelona este al doilea oraş ca mărime din Spania şi, fără îndoială, o adevărată Mecca a arhitecţilor din întreaga lume. Oraşul te va surprinde cu catedrale gotice, lângă care s-au ridicat semeţe clădiri moderne din sticlă şi oţel. Poţi savura aproape oriunde în Barcelona stilul Art Nouveau al celebrului architect Antoni Gaudi, care a proiectat absolut fermăcătoarea Sagrada Familia, Casa Mila şi Casa Batllo. Capitala Cataloniei te aşteaptă să-i descoperi secretele, să te plimbi prin cele 68 de parcuri ale sale, să te relaxezi la soare pe una din cele şapte plaje şi să mergi la cumpărături în nenumăratele magazine pe care ţi le pune la dispoziţie. O vacanţă în Barcelona te va impresiona, cu siguranţă, în mod plăcut şi vei pleca de acolo mult mai bogat sufleteşte.
Ce poţi vizita
Poţi începe periplul printre obiectivele turistice atât de interesante cu Sagrada Familia, unul din cele mai vizitate locuri din Barcelona. Capodopera lui Gaudi este neterminată, construcţia clădirii fiind programată să se încheie după anul 2040, deşi catedrala este deja un magnet pentru turiştii de pretutindeni. Arhitectul, ales responsabil de clădire la vârsta de 31 de ani, şi-a dedicate tot restul vieţii construcţiei bisericii, schimbând radical tot proiectul original. Din păcate, la moartea arhitectului, nu erau gata decât o faţadă, un turn şi cripta. Mai mult decât atât, Gaudi improviza în permanenţă, aşa că puţine din schiţele lui au fost păstrate. Totuşi, arhitecţii zilelor noastre încearcă să reproducă ideile artistului în arta construcţiei, estimând că biserica va avea 95 de metri înălţime şi 60 de metri lăţime, nu mai puţin de 18 turnuri şi va avea o capacitate de 13 mii de credincioşi. Deşi este departe de a fi finalizată, Sagrada Familia este, fără nici cel mai mic dubiu, o capodoperă arhitecturală care merită vizitată. Dacă ajungi în Barcelona, fii sigur că vezi şi Aquariumul, al doilea obiectiv turistic ca număr de vizitatori anual. Acolo vei găsi 35 de bazine care găzduiesc peste 11 mii de animale marine şi 450 de specii diferite reprezentative pentru Mediterana. Te poţi aventura prin tunelul cu rechini sau poţi admira varietatea de vietăţi acvatice din cea mai importantă expoziţie de animale marine din Europa. Un bilet de intrare la acest obiectiv turistic este de 17 euro pentru adulţi şi 12 euro pentru copiii sub 12 ani. Dacă ajungi în Barcelona, nu rata nici Montjuic, La Pedrera (Casa Mila), Camp Nou, Muzeul FC Barcelona, Barcelona Zoo Parc de la Ciutadella, Muzeul Pablo Picasso, Muzeul de ciocolată, Catedrala La Seu, Port Vell, Arcul de Triumf şi Monumentul lui Columb.
Shopping? Ai nimerit unde trebuia!
Te vei îndrăgosti de Barcelona, dacă îţi plac cumpărăturile. Acolo vei găsi celebra linie de cinci kilometric de shopping. Zona plină de magazine marca Giorgio Armani, Versace, Ballz, Cartier, Calvin Klein sau Burberry te va satisface întru totul. Vei putea pleca de acolo cu haine, pantofi, bijuterii şi accesorii de calitate ale designerilor spanioli. Două din cele mai mari complexe comerciale din central Barcelonei sunt El Corte Ingles şi Fnac.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co