Interne

Evaziunea a aglomerat partiile

Evaziunea a aglomerat partiile

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri ca daca datele oficiale arata un grad de ocupare a hotelurilor de 83% in perioada sarbatorilor de iarna, turistii cazati la negru in pensiuni au facut ca statiunile sa fie mult mai aglomerate in realitate.

În acest moment, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului desfăşoară cea mai amplă campanie de investiţii în infrastructura de turism din ultimii 20 de ani. În zona montană, se reabilitează staţiuni întregi, se construiesc pârtii de schi, telescaune, telecabine, se amplasează indicatoare turistice etc. Există o reactie pozitivă din partea investitorilor privaţi în acest sens, iar turiştii sunt din ce în ce mai mulţi, a scris ministrul Elena Udrea pe blog-ul sau.

Dovadă a progreselor înregistrate este şi gradul de ocupare din perioada sărbătorilor, care a ajuns chiar la 95% de Revelion. Iar asta în condiţiile în care preţurile de cazare sunt încă destul de piperate. Numai pe Valea Prahovei, Inspectoratul General de Poliţie a anunţat un trafic de 90.000 de maşini în sensul de mers către Braşov.

Aici apare o problemă – numărul locurilor de cazare declarate este de doar 32.424. Dacă ne gândim că în fiecare maşină erau în medie 3 persoane care mergeau să petreacă sărbătorile în Braşov şi Prahova, atunci avem o imagine a nivelului de evaziune fiscală practicată. Ceea ce este o problemă mare pentru bugetul de stat.

Dacă luăm în considerare cifrele oficiale (cele declarate), turismul pare să se mişte mai încet decât o face în realitate. Progresul real este cu mult mai mare, iar profiturile investitorilor, de multe ori sunt semnificative. Din păcate există un sabotaj din partea celor care deţin unităţi de cazare pe care nu le înscriu în sistem.

Turismul românesc nu va progresa cu adevărat decât în momentul în care toate părţile implicate (minister, investitori, turişti) vor conlucra. Cu o evaziune de o asemenea amploare, de multe ori e greu să justifici investiţiile făcute, a preciazat Elena Udrea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co