Interne

Expoziția „Românii transilvăneni în Primul Război Mondial”

afis expozitie 2013 10-29-2008 11-00-22 AM 3308x2720.466Vineri, 29 noiembrie 2013, la ora 1200, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va vernisa expoziția Românii transilvăneni în primul război mondial.
Istoria românilor în primului război mondial cuprinde o parte uitată prea des de istorici, o parte care a necesitat un efort urias uman şi material din partea lor. Chiar daca românii transilvăneni au luptat de partea Puterilor Centrale, aruncaţi fară voie într-un război care nu era a lor, au avut partea lor semnificativă de jertfe. Efortul uman al Transilvaniei este comparativ cu al Regatului României având sub arme aproximativ 700.000 de oameni din care o buna parte au pierit pe campurile de bătălie din Galiţia sau nordul Italiei. Expoziţia se vrea a fi un omagiu adus celor care au purtat un razboi extrem de greu şi de care istoria i-a trecut într-un nemeritat plan secundar.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcția Județeană pentru Cultură Alba, Muzeul Național al Unirii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co