Interne

Faliment, evaziune fiscală și șomaj în turism?

Patronatele din turism avertizează că o eventuală creştere a cotei unice sau cota progresivă ar duce, cel puţin în turism, fie la faliment, fie la evaziune fiscală generalizată, iar peste 100.000 de angajaţi ar intra în şomaj, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, informează Adevărul.ro via Mediafax.

Un document elaborat de Ministerul Finanţelor, ministrul delegat pentru Buget, publicat de Mediafax, arată că Guvernul intenţionează să renunţe la cotă unică de 16%, începând din 2016, şi să introducă cota progresivă de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%.

„Se încearcă prin tot felul de invenţii, care ar trebui brevetate la salonul de la Geneva, să ne facă să nu fim corecţi. De ce aceste scenarii se fac prin birourile Ministerului Finanţelor şi nu pe teren? Ar trebui să vină la noi şi să ne întrebe «Cum facem să aducem nişte bani în plus la buget, dar să nu vă închidem vouă afacerile»“, a mai spus oficialul federaţiei.

http://www.dreamstime.com/-image14912011

De asemenea, Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a arătat că majorarea cotei unice de impozitare ar duce la prăbuşirea activităţii operatorilor economici corecţi din industria turismului, care mai rezistă cu greu într-o piaţă scăpată de mult de sub control.

Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, a afirmat că Ministerul Finanţelor Publice nu recunoaşte existenţa acestui document, insistând că documentul nu a fost elaborat în cadrul instituţiei.

Pe de altă parte, Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a transmis un comunicat prin care afirmă că nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar în instituţie, autoritatea în ceea ce priveşte stabilirea politicii fiscale, nu s-a fãcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare.

Sursa: Adevărul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co