Evenimente

FESTIVAL-SURPRIZĂ LA DARABANI, cel mai nordic oraș din România

Stejar

Asociația Nord anunță prima ediție a festivalului Zilele Nordului, care va avea loc la Darabani, județul Botoșani, în perioada 8-10 august 2014.
Zilele Nordului oferă pasionaților de muzică, istorie și călătorii ocazia unei vacanțe de poveste în colțul celor trei frontiere, pe Prut, la granița dintre România, Moldova și Ucraina. Festivalul adună artiști și iubitori de frumos din cele trei țări, pentru o adevărată sărbătoare a nordului.
Scena centrală a Zilelor Nordului este orașul Darabani, cel mai nordic din România. Agenda primei ediții a festivalului propune concerte, inaugurări de obiective turistice și culturale, expoziții de artă, serbări populare, tururi ghidate ale împrejurimilor, lansări de carte, proiecții de film, conferințe și workshop-uri pentru tineri.
Această primă ediție a Zilelor Nordului, care se va desfășura în perioada 8-10 august la Darabani, și-a propus să adune 10.000 de participanți la activitățile de pe agenda festivalului și cel puțin 250 de turiști înregistrați oficial pe site-ul evenimentului. Pictori, scriitori și artiști fotografi și-au mai confirmat prezența la festival.
Muzica și arta se anunță a fi pretextele care vor aduna lumea la Darabani în această vară. Primul mare nume anunțat este Vița de Vie, una dintre trupele românești cele mai apreciate în prezent. Vița de Vie vor concerta la Zilele Nordului în ziua de 8 august, pe o scenă și într-o locație surpriză.
Organizatorii anunță un program încărcat, cu ateliere creative, conferințe și lansări de carte dimineața, serbări populare și tururi ghidate după-amiaza, concerte seara și petreceri nocturne. Programul detaliat se regăsește pe site-ul festivalului.
Festivalul Zilele Nordului este organizat de asociația Nord și produs de asociația Fapte, cu sprijinul Primăriei Orașului Darabani. Proiectul este co-finanțat prin programul „Tineret în Acțiune”.
Contact:
Ștefan Teișanu, co-fondator al festivalului
stefan@nordul.ro

sursă articol: www.zilelenordului.ro
sursă foto: www.zilelenordului.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co