Interne

Frumusetea Sibiului

Frumusetea Sibiului

Daca nu ai ajuns la Sibiu pana acum, poti sa iti planifici o iesire la unul dintre evenimentele deja cu traditie pe aceste meleaguri: Sibiu Jazz Festival la inceput de mai, Festivalul International de Teatru la final de mai, Festivalul ARTmania, in saptamana 8-14 august, sau Jazz and More din octombrie. Si daca ai cateva zile libere in viitorul apropiat si te-ai hotarat sa mergi la Sibiu, iata cateva detalii.

Sibiu: Considerat printre cele mai frumoase orase medievale din Romania

Cunoscut si sub denumirea de Hermannstadt, Sibiul se intinde pe locul uneia dintre cele mai mari cetati medievale din Romania. Odata ajuns aici, lumea te va directiona inspre Piata Mare; de acolo, toate drumurile duc spre diverse obiective “de vazut” . Mentionata pentru prima data in 1411 ca piata de cereale, in Piata Mare aveau loc carnavalurile, adunarile publice, dar si intamplari deloc fericite, cum ar fi executiile medievale.

Este inconjurata de cladiri vechi, unele de 500 de ani. Printre acestea, si Muzeul Palatului Brukenthal, primul muzeu deschis pe actualul teritoriu al Romaniei. In apropierea acestuia se gaseste Muzeul de Istorie, o cladire medievala expresiva care a functionat ca si primarie intre anii 1549-1923. Mergi pe jos cateva minute si de aici, ajungi in Piata Huet, unde gasesti Catedrala Evanghelica, al carei interior adaposteste picturi medievale si cea mai mare orga din Romania.

Uitandu-te in partea opusa a pietei, vezi inaltandu-se Turnul Scarilor, constructie cu un singur nivel, care acopera partea de sus a Pasajului Scarilor. Din Piata Huet ajungi in Piata Mica, care in Evul Mediu era destinata vanzarii produselor mestesugaresti. Aici se disting Casa Artelor, datata de la 1370, Muzeul Farmaciei, situat intr-o cladire veche de aproape cinci secole, cu influente gotice si renascentiste, dar si Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”

Trecand pe la toate acestea, nu ai cum sa nu te opresti pe Podul Minciunilor, primul pod din fier forjat din Romania, construit in 1859 si sa nu admiri  Casa Luxemburg.

Tot prin apropierea Pietei Mici se gaseste Piata Aurarilor, denumita dupa aurarii care se adunau in aceste locuri in secolul al XVI-lea. De aici indreapta-ti pasii pe strada Mitropoliei, unde gasesti Catedrala Ortodoxa, apoi poti sa alegi intre diverse locuri, pentru ca oriunde ai merge, chiar ai gasi ceva de pus pe lista cu „lucruri care te-au impresionat” in inima Transilvaniei Germanice.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co