Interne

Ghid turistic pe telefon pentru Alba Iulia

Turiştii care vizitează Alba Iulia pot apela şi la un ghid turistic virtual pentru a afla cele mai interesante lucruri despre localitate, scrie Adevarul.ro. Oraşul istoric are acum o aplicaţia de smart tourism numită e-alba iulia.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe Google play şi din App Store.

„Vino în cea mai mare Cetate din România cu Bluetooth-ul pornit şi caută toate surprizele din aplicaţie! Accesul la internet este gratuit, prin hotspoturile Wi-Fi existente în punctele cheie din Cetate. Răsfaţă-te cu cele mai interesante informaţii şi indicii despre Cetatea Alba Carolina. Totul din 1 Decembrie, de Ziua Naţională! Ne vedem în Cetate!”, astfel este descrisă aplicaţia lansată la Alba Iulia în 1 decembrie 2016.

După ce au aplicaţia descărcată, utilizatorii primesc alerte pe telefonul mobil despre locurile din Alba Iulia care merită descoperite, folosind tehnologia Bluetooth şi transmiţători radio (beacons). Conţinutul mesajelor diferă în funcţie de locaţia utilizatorului.

E-alba iulia este o aplicatie de proximitate, care ţine conectat utilizatorul cu oraşul. Turiştii sunt ghidaţi pentru a explora atracţiile istorice, să ia parte la activităţile de vânătoare de comori, pentru a descoperi cele mai tari evenimente din oraş şi pentru a obţine cele mai bune oferte de la restaurante şi baruri locale.

Aplicaţia oferă, de asemenea, ”vocea cetăţenilor” care pot oferi feedback-ul autorităţilor locale cu privire la aspectele care au un impact mare în oraş. Mai mult, e-alba iulia este un instrument util, care poate promova afacerile locale.

Sursa: Adevarul.ro / Foto: urbeamea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co