Articole

Hiroshima și Nagasaki, mitul modern al Păsării Phoenix

Hiroshima și Nagasaki, mitul modern al Păsării Phoenix

Japonia este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană.
În anul 1945, orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki au fost distruse de două bombe atomice lansate de Statele Unite ale Americii. Deși războiul din Europa se terminase prin capitularea Germaniei, Japonia și Statele Unite ale Americii se aflau încă în război. Arme de foc și teroare, acestea aveau să își lase amprente puternice asupra țării asiatice, pentru că durerea s-a instalat adânc pe tot cuprinsul acesteia. Scopul folosirii armelor nucleare nu au fost distrugerea la scara largă, ci schimbarea dramatică a politicii războiului și motivațiile oamenilor cu putere de decizie.
Energiile concentrate spre refacerea întregii țări și dezvoltarea susținuta a economiei, dar și evoluția continuă spre progres au permis ca Japonia să devină o putere economică de o importanță recunoscută, cu o intensă viață culturală.
Astfel, dupa 64 de ani de la dezastrul produs de bombele atomice, progresul făcut de poporul acestui pământ își spune cuvântul.
Privind imaginile următoare, putem afirma cu tărie că Hiroshima și Nagasaki au reînviat din propria-i cenușă ca Pasărea Phoenix.
Articol realizat cu sprijinul Asociației Naționale a Ghizilor din Româniawww.angr.ro

 

2 Comments

2 Comments

  1. sanda michaela

    19 ianuarie 2016 at 3:31 AM

    Acest articol realizat cum spuneti cu sprijinul Asociației Naționale a Ghizilor din România este cel puțin uluitor! Imaginile moderne care îl ilustreaza sunt din Yokohama (670 km distanță fașă de Hiroshima), iar o serie de imagini cu case distruse sunt din Detroit. Nu știu ce anume vreți să demonstrați în legătură cu pasărea phoenix. Se referă la viitorul turismului românesc oare????

  2. sanda michaela

    19 ianuarie 2016 at 3:33 AM

    Acest articol realizat cum spuneti cu sprijinul Asociației Naționale a Ghizilor din România este cel puțin uluitor! Imaginile moderne care îl ilustreaza sunt din Yokohama (670 km distanță față de Hiroshima), iar o serie de imagini cu case distruse sunt din Detroit. Nu știu ce anume vreți să demonstrați în legătură cu pasărea phoenix. Se referă la viitorul turismului românesc oare????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co