Interne

Hotel Cişmigiu se redeschide, după un secol

Prima clădire construită pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti este la un pas să-şi redeschidă porţile. Restaurarea clădirii Hotelului Cişmigiu urmează să se finalizeze în 2012, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea construcţiei. Hotelul şi-a păstrat aerul specific începutului de secol XX, însă şi poveştile din jurul său. Denumită iniţial Palace Hotel, clădirea din centrul capitalei a fost ridicată în anul 1912. Arghir Culina este arhitectul celebrului hotel, structura de rezistenţă fiind concepută de inginerul Nicolae Nacu Pissiota. Familia acestuia a deţinut clădirea până în anul 1948, când a fost naţionalizată de regimul comunist. Noul nume provine de la Parcul Cişmigiu, care se află la doar câţiva metri distanţă.


Restaurare amânată


Hotelul a început să se degradeze în perioada comunistă, fiind neglijat de autorităţi. În urmă cu câţiva ani, însă, acesta a fost cumpărat de o firmă spaniolă, care a început să-l restaureze în 2009. Lucrările au fost amânate o perioadă din cauza structurii care a necesitat o demolare parţială şi nu o renovare, aşa cum calculase iniţial dezvoltatorul spaniol.
Dispare Gambrinus

Celebra Berărie Gambrinus, care era situată la intrarea în hotel, nu va mai fi redeschisă. În locul ei vor exista câteva spaţii comerciale. La mezanin şi primul etaj vor fi spaţii pentru birouri. De asemenea, o parte a imobilului va fi cedată Institutului Cervantes.


Tragedie devenită mit

După Revoluţie, clădirea a fost transformată în cămin pentru studenţii Academiei de Teatru şi Film. În acea perioadă, în clădirea din centrul capitalei s-a petrecut un incident tragic, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Este vorba despre o studentă din Basarabia, care a căzut două nivele în casa liftului. Deşi nu se cunosc foarte multe amănunte despre acel incident, de-a lungul timpului au apărut fel de fel de zvonuri despre modul în care s-a petrecut şi ce a urmat. Se pare ca tânăra n-ar fi murit pe loc, însă nimeni nu a putut face nimic pentru a o ajuta.

Unul dintre cele mai răspândite zvonuri referitoare la acest hotel este ca ar fi bântuit de sufletul acelei tinere, care nu îşi găseşte liniştea şi care se răzbună pe cei care intră în cladire. Una dintre formele de răzbunare, se mai spune, este răpirea glasului celor care cunosc detaliile evenimentului care a şocat opinia publică.


sursa: skytrip.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co