Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Hoteluri de Oscar. Cu cât închiriază o cameră De Niro, Coppola şi Eastwood

Despre vedetele internaţionale se spune că uneori petrec mai mult timp în călătorii, casa lor fiind reprezentată de camera de hotel. Astfel sunt hoteluri care devin celebre, doar pentru că o vedetă internaţională le-a călcat pragul. Însă există şi celebrităţi care au investit în domeniul turismului, din pasiune sau din dorinţa de a dezvolta o afacere în domeniu. Ce mai au în comun Robert De Niro, Francis Ford Coppola şi Clint Eastwood exceptând actoria, regia, premiile Oscar dobândite de-a lungul carierei cinematografice dar şi filmele la care au lucrat împreună? Investiţiile în domeniul hotelier. Curierul Naţional a realizat o selecţie a celor mai celebre hoteluri din lume deţinute de cele trei personalităţi marcante ale industriei cinematografice.

Greenwich Hotel – Robert De Niro

În urmă cu 4 ani, celebrul actor Robert De Niro inaugura hotelul de lux Greenwich Hotel, în oraşul său natal New York, districtul TriBeCa. Hotelul cu 88 de camere, o piscină interioară, o casă japoneză din bambus, veche de 250 de ani este estimat la 43 de milioane de dolari, conform site-ului tripadvisor.com. Exteriorul construcţiei este decorat cu cărămidă fabricată manual, iar băile sunt construite din marmură de Carrara. Pentru o noapte de cazare turiştii pot plăti între 500 şi 4.000 dolari pe noapte, în funcţie de tipul camerei selectate: apartamente de lux cu două camere, studiouri sau camere duble clasice. Cu toate că este o construcţie impresionantă şi apreciată de mulţi turişti, De Niro s-a confruntat şi cu câteva probleme legate de planul de construcţie a hotelului. La nici jumătate de an după inaugurare, actorul a fost audiat de judecătorii din New York pentru că acesta nu respecta planurile aprobate în 2004 de Comisia de urbanism a statului, relata în 2008 International Herald Tribune. Conform publicaţiei, atât suprafaţa mansardei dar şi acoperişul hotelului Greenwich erau construite altfel decât era prevăzut în planurile aprobate de Comisie. După 4 ani de procese şi întâlniri în tribunale, în luna noiembrie a anului trecut De Niro, împreună cu arhitectul construcţiei Axel Vervoordt au demonstrat şi justificat abaterea de la planul aprobat ca pe o „adaptare la peisaj”: „Este vorba despre armonie, pace şi linişte, se numeşte Wabi”, a adăugat arhitectul. Conform site-ului observer.com. Wabi este un termen estetic japonez care implică frumuseţe, desemnează simplitatea modestă, armonia umilă emanată de obiecte aparent lipsite de importanţă. „Am muncit mult la proiectul acesta pentru a-l face cât mai bine posibil. Am făcut astfel încât să se potrivească peisajului… Dacă există greşeli minore, îmi cer scuze, afirma actorul anul trecut în faţa judecătorilor.
Dacă actorul Robert De Niro şi-a dorit să investească într-un hotel în cosmopolitul oraş New York, celebrul regizor Francis Ford Coppola a ales două zone mult mai retrase şi exotice, Guatemala şi Insulele Belize.

Blancaneaux Lodge, La Lancha, Turtle Inn – Francis Ford Coppola

Regizorul Coppola cu siguranţă este atras de privelişti panoramice, asta pentru că acesta deţine trei resorturi de lux, două în Insulele Belize şi unul în Tikal, Guatemala.
Blancaneaux Lodge, se află în Rezervaţia Mountain Pine Ridge Forest în vestul Insulelor Belize. La început, în anii ’80, Coppola a cumpărat proprietatea folosind-o ca reşedinţă personală, fiind îndrăgostit de aceste locuri. În 1993 a decis să investească mai mult inaugurând un resort de lux cu 20 de vile ecologice, realizate din stuf şi lemn aflate prin junglă. Resortul este dotat cu vehicule şi vapoare proprii, cu care turiştii pot ieşi în larg. O cabană pentru două persoane cu vedere la grădină costă între 200 şi 330 dolari/noapte, o cabană de lux cu piscină privată costă între 400 şi 630 dolari/noapte, iar vila care la început a fost reşedinţa personală a regizorului, în prezent purtând numele acestuia, se poate închiria începând de la 625 până la 1.045 dolari/noapte. Este cea mai spectaculoasă vilă a resortului, în care pot locui 14 persoane, aceasta fiind dotată cu piscină, spa, terasă şi o grădină tropicală, iar anul trecut piscina pe care o deţine renumita vilă, a fost inclusă în topul celor mai spectaculoase piscine din lume, realizat de site-ul turistic concierge.com.
Turtle Inn este cel de-al doilea resort de lux deţinut de celebrul regizor şi se află tot în Insulele Belize, pe malul Caraibelor în Placencia, fiind format din 25 de vile amenajate în stil balinez dotate fiecare cu două băi, salon, terasă exterioară, grădină şi piscină privată. O noapte de cazare porneşte de la 210 dolari pe noapte. La Lancha, este cea de-a treia proprietate a lui Coppola şi se află în Guatemala, Tikal, lângă un important site maya, pe malul râurilor care se varsă în lacul Peten Itza. Hotelul dispune de 10 camere mobilate şi ele în acelaşi stil ca şi cele două proprietăţi, dar mult mai modest. Şi preţul este unul destul de mic, oferta pentru o noapte de cazare pornind de la 75 dolari pe noapte.

Mission Ranch – Clint Eastwood

Cunoscut pentru imaginea eroului pistolar, celebrul actor şi regizor, nu putea să inaugureze un hotel, decât în zona Californiei. Născut în San Francisco, statul California, Eastwood a fost întotdeauna atras 17-Mile Drive, traseul care face legătura dintre Monterey şi vecina peninsulară Carmel. Astfel în 1986, legendarul actor a cumpărat o proprietate care se întinde pe o suprafaţă de 89.000 mp situată în Carmel California. Hotelul de astăzi este o veche fermă ce datează din 1850, dotat cu 31 de camere amenajate în stil rustic, deţine o curte impresionantă în care nu este exclus să se plimbe şi animalele, pe care orice fermă care se respectă le deţine. Turiştilor le este pus la dispoziţie şi un teren de tenis dar şi o sală de fitness. Priveliştea impresionantă oferită de Munţii Santa Lucia şi ocean atrage anual mii de turişti dornici să se relaxeze la ferma actorului. Preţurile variază în funcţie de camere. O cameră în ferma transformată în hotel costă între 120 şi 190 de dolari pe noapte, camerele amenajate în fostul hambar costă între 130 şi 185 dolari, iar cabanele răsfirate în grădină costă 285 dolari.


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co