Interne

Hotelurile de la munte, aproape goale in februarie

Hotelurile de la munte, aproape goale in februarie

Hotelierii din statiunile montane, cu exceptia celor din Poiana Brasov, spun ca in luna februarie au inregistrat cei mai putini turisti din ultimii ani din cauza drumurilor blocate de zapada. Daca in week-end-uri se mai animau zonele de munte…in timpul saptamanii, a batut vantul in statiuni.

Hotelurile de la munte au fost aproape goale in februarie.

„In luna februarie a acestui an atat noi, cat si intreaga statiune, am inregistrat cel mai mic grad de ocupare din ultimii ani. Au venit mai putini turisti din cauza conditiilor meteo nefavorabile”, a declarat agentiei Mediafax, Marian Schwartz, directorul hotelului Rina din Sinaia.

El a spus ca in cursul saptamanii hotelurile sunt aproape goale, iar in week-end-uri se mai anima putin.

„Din cauza vremii, in ultimele doua week-end-uri mai mult de jumatate dintre turisti au anulat rezervarile. Multi dintre ei erau din Constanta si Moldova, dar si din Bucuresti. La fel ca partiile, si drumurile au fost libere in aceste doua veek-end-uri. Toti hotelierii din Predeal se plang ca nu sunt turisti”, a spus Stefan Bercea, proprietarul hotelului Cabana Vanatorilor din Predeal.

El a adaugat ca daca in ianuarie se inregistrase o crestere a numarului de turisti fata de anul trecut, in luna februarie s-au inregistrat scaderi de 50% comparativ cu februarie 2011.

Nici hotelierii din statiunia hunedoreana Straja nu sunt intr-o situatie foarte buna, desi in week-end-uri gradul de ocupare ajunge si la 100%. „In restul saptamanii nu este niciun turist sau avem, maxim, un grad de ocupare de 5%. Un hotel nu poate supravietui doar cu turismul de week-end”, a spus Eugenia Giosu, administratorul hotelului Victoria din Straja.

Si reprezentantii pensiunilor spun ca inceputul de an le-a adus scaderi ale numarului de turisti.

” Per totalul statiunilor montante, numarul turistilor cazati la pensiuni a scazut in aceasta luna. Pensiunile au avut cu siguranta pierderi in acest inceput de an”, a spus Emil Comsa, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural si Ecologic (ANTREC).

Tendinta de scadere a numarului de turisti in luna februarie s-a pastrat si in statiunile balneare montane.

„In general, in luna februarie, statiunile balneare din regiunile montane au functionat mai rau decat anul trecut. Oamenii s-au temut sa mai mearga in statiuni pentru ca nu stiau daca pot ajunge cu masinile, iar anunturile de trenuri cu intarzieri mari i-au descurajat sa mai plece”, a spus Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR).

Odata cu incalzirea vremii, cei care au stat acasa vor avea din nou curajul sa plece la munte, probabil din ce in ce mai multi cu fiecare saptamana.

Sursa: www.wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co