Interne

Impozitul forfetar va fi introdus de la jumatatea anului. Vizate: hoteluri si restaurante, spalatorii si service-uri auto

impozit forfetar

De la jumatatea anului va fi introdus experimental impozitul forfetar, care va inlocui impozitul pe profit, a anuntat ministrul delegat pentru mediul de afaceri. In afara de hoteluri si restaurante, noua taxa se va aplica si in industria auto, de la spalatorii si vulcanizari, pana la service-uri.

Multe firme din domeniul auto fac evaziune spun autoritatile. „Cred ca si dvs. ati trecut pe langa service-uri care repara fara a da bonuri fiscale, fara a inregistra, suntem pe acest al treilea domeniu acum facem studiul”, spune Maria Grapini, ministru delecat pentru IMM+uri.

Si patronatele recunosc ca isi platesc corect impozitele doar 2 mii de service-uri mari, care lucreaza cu societatile de asigurari si sunt obligate sa dea facturi. Alte 8 mii de ateliere, vulcanizari si spalatorii nu dau aproape nimic la stat.

In cazul spalatoriilor auto autoritatile vor sa introduca impozitarea in functie de numarul de pistoale de spalare din dotare. Cel mai mare va fi in Bucuresti si va scadea treptat pentru municipii, orase si comune. Service-rile auto si spalatoriile vor fi al treilea domeniu supus impozitului fofetar.

Autoritatile sustin ca noul impozit va fi mai mic decat cel platit acum de firmele corecte. Vor fi obligate sa plateasca impozit forfetar si hotelurile, restaurantele si barurile. (sursa: incont.ro)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co