Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Începe Sighişoara Medievală!

A XIX-a ediţie a Festivalului Medieval de la Sighişoara, judeţul Mures, începe astăzi şi se încheie duminică, 31 iulie. Pe parcursul celor cinci zile de sărbătoare – cu două mai mult faţă de ediţiile precedente – vizitatorii cetăţii au ocazia să asiste la demonstraţii cu steaguri, turniruri, lupte medievale, iniţieri cavalereşti, spectacole şi, mai ales, muzică şi dansuri medievale. Pe lângă acestea, sunt programate o mulţime de alte surprize. Tema ediţiei din acest an a festivalului este „Eroul Medieval”.  

Sighişoara Medievală se desfăşoară în 10 secţiuni, printre care teatru, muzică, expoziţii, film şi conferinţe. Totul, presărat cu spectacole de animaţie stradală şi concerte de seară.

La festival vor participa zece ordine cavalereşti şi numeroase formaţii medievale din ţară şi din străinătate. La eveniment sunt aşteptate trupe de teatru studenţeşti, trupe private şi teatre profesioniste din ţară şi de peste hotare. 

Interzis băuturilor alcoolice 

În Cetatea Medievala, pe domeniul public şi privat nu se vor comercializa băuturi alcoolice de nici un fel, iar băuturile răcoritoare se vor servi numai în recipiente din plastic. Pentru cei care doresc să se aprovizioneze din alte părţi cu băutură, organizatorii au interzis accesul acestora în cetate.

Pe perioada festivalului, sunt interzise grătarele, comercializarea de seminţe, vată de zahăr sau porumb fiert şi se vor comercializa exclusiv produse de artizanat specifice epocii medievale.

Tarife de acces 

Pe parcursul Festivalului, accesul în Cetatea Medievală se va face în baza biletelor/brăţărilor de acces, tariful de acces fiind de 10 lei /zi/ persoană, copiii sub 7 ani având acces gratuit.

Regulamentul mai prevede că, în timpul desfăşurării programului artistic al festivalului, comercianţilor le este interzis să difuzeze muzică, în timpul pauzelor se va difuza doar muzică instrumentală medievală, cu un volum scăzut, astfel încât să fie evitată poluarea fonică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co