Interne

Incurajarea activitatilor turistice la sate.

Incurajarea activitatilor turistice la sate.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit deschide in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare care se incadreaza in Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala  2007 – 2013

Fondurile nerambursabile disponibile pentru finantarea proiectelor privind incurajare a activitatilor turistice sunt de 185.554.000 de euro.
Ghidul Solicitantului aplicabila in sesiunea 2012 aduce modificari privind investitiile generatoare de profit, pentru care creste procentul finantarii cu fonduri nerambursabile. De exemplu, in cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil era de 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar in urma modificarilor aduse creste la 85%. De asemenea, a fost majorat si plafonul maxim al finantarii respectiv de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru un proiect.
Totodata, proiectele de investitii ce vizeaza activitatile recreationale beneficiaza acum de un procent public nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile majorat la 85%, de la 50% valoarea anterioara. In acest caz, plafonul maxim al finantarii este de 200.000 de euro.
In privinta cheltuielilor de promovare aferente dezvoltarii si marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie sa se incadreze acum in limita a 10.000 de euro. Pentru acelasi tip de investitii, in vederea crearii de site-uri web, costurile eligibile trebuie sa se incadreze in limita a 5.500 de euro.
In cazul proiectelor de investitii in agroturism, a fost eliminata restrictia privind obligativitatea ca solicitantul sa nu fi beneficiat de finantare nerambursabila pentru investitii prin masurile Axei I a Programului National de Dezvoltare Rurala.

Selectia proiectelor in vederea acordarii finantarii se va realiza conform criteriilor de selectie publicate in Ghidul Solicitantului, disponibil gratuit pe pagina de internet www.apdrp.ro .
Proiectele prin care se vor realiza investitii in zonele cu potential turistic ridicat vor beneficia de cel mult 25 de puncte, iar cele care prin activitatea propusa creeaza locuri de munca vor primi 5 de puncte.
Totodata, proiectele care prevad investitii de producere a energiei din surse regenerabile primesc 10 puncte. Proiectele derulate de femei sau tineri cu varsta de pana la 40 de ani beneficiaza de 5 puncte. Cele care includ investitii privind activitatile recreationale vor primi 25 de puncte. In acelasi timp proiectele de investitii in agroturism primesc 20 de puncte.
Punctajul minim acordat unui proiect este de 20 de puncte.
Depunerea proiectelor aferente Masurii 313 se va face la Oficiile Judetene ale APDRP, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este miercuri,16 mai 2012, ora 12:00.

http://infoportal.rtv.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co