Interne

Finantare pentru aeroportul Cluj

Finantare pentru aeroportul Cluj

Aeroportul Cluj va primi finantare europeana pentru un proiect de transport intermodal. Finantarea va fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile europene, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii  a avizat pentru finantare europeana un proiect de 2 milioane euro pentru sustinerea transportului intermodal la Aeroportul Cluj Napoca. Proiectul prevede realizarea unei infrastructuri care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua feroviara si terminalul cargo propus.

Finantarea va fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile europene, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Inainte de a fi depus la Comisia Europeana pentru a primi aprobarea de finantare, proiectul trebuie sa fie vizat de MTI.

Aeroportul International din Cluj Napoca construieste in prezent o noua pista, in lungime de 3.500 metri, care va fi un punct de plecare pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri si marfa.

Aerogara va realiza in perioada urmatoare o serie de studii pentru executia unui terminal cargo, a unei statii terminal intermodal de pasageri si conexiune de transport intre terminalul cargo, cel de pasageri si reteaua de cale ferata.

http://www.dailybusiness.ro/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co