Interne

Investiție de 11 milioane de euro la noul terminal al Aeroportului Iaşi

Lucrările de construcţie la noul terminal al Aeroportului Iaşi, cu o capacitate de 320 de pasageri pe oră, au început ieri, investiţia fiind de aproximativ 11 milioane de euro și având ca termen de finalizare luna august, informează Mediafax.

Clădirea noului terminal va avea 3.600 metri pătraţi, investiția fiind realizată din bani europeni, în cadrul unui proiect mai amplu care mai presupune extinderea platformei şi a unui drum.

”Astăzi (luni – n.r.) inaugurăm lucrările la cel mai nou obiectiv care se construieşte la aerogara noastră. Este vorba despre noul terminal de pasageri T3, care este de trei ori mai mare decât T2. Aceste două terminale, T2 şi T3, vor putea asigura un trafic de două milioane de pasageri pe an”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.

Aeroport-Iasi (1)

Prezent la ceremonia organizată la începerea lucrărilor la noul terminal, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a precizat că, potrivit Masterplanului General de Transport, Aeroportul Iaşi va beneficia de alte investiţii în următorii ani, de aproximativ 100 de milioane de euro.

”Din aceşti bani, jumătate îi vom utiliza pentru dezvoltarea zonei cargo, iar cealaltă jumătate pentru construcţia unui nou terminal de pasageri, care va avea o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi şi care va acomoda tot traficul regiunii Moldova şi parte din cel al Republicii Moldova şi Ucrainei. Aceste obiective vor fi realizate în zona Aroneanu-Holboca şi vor fi la punctul de conexiune a aerogării cu centrul intermodal de transport, autostrada şi şoseaua de centură. Toate aceste facilităţi vor însemna pentru Iaşi şi pentru întreaga regiune a Moldovei un aeroport nou-nouţ şi vor asigura dezvoltarea pentru secolul în care trăim”, a spus Adomniţei.

Noua pistă a Aeroportului Iaşi, de 2.400 de metri, a fost inaugurată în vara anului trecut, investiţia ridicându-se la 139 milioane de lei, fără TVA. În prezent, de pe Aeroportul Iaşi se efectuează zboruri către Bucureşti, dar şi către opt destinaţii externe, respectiv Viena, Londra, Roma, Milano, Torino, Bologna, Veneţia şi Tel Aviv.

Sursa: Mediafax / Sursa foto: radioiasi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co