Interne

Investitie de 62,7 mil lei in Poiana Brasov si Rasnov

Investitie de 62,7 mil lei in Poiana Brasov si Rasnov

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat recent doua contracte in valoare totala de 62,7 milioane de lei, pentru amenajarea de spatii de agrement si divertisment in Poiana Brasov, respectiv pentru modernizarea urbana a Centrului Istoric Rasnov.

Investitie de 62,7 mil lei pentru spatii de agrement si parcari in Poiana Brasov si Rasnov. Este vorba despre doua proiecte care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare al polului de crestere Brasov.

Proiectul „Amenajare zona turistica Poiana Brasov – amenajare spatii agrement si divertisment” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 44,4 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17,1 milioane de lei.

Proiectul vizeaza imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice de agrement din Municipiul Brasov, prin crearea unui complex destinat activitatilor de agrement si divertisment in statiunea turistica Poiana Brasov, in scopul cresterii atractivitatii pentru turismul practicat in zona.

Celalalt proiect, de reactualizare si modernizare urbana a Centrului istoric Rasnov are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 18,2 milioane de  lei, din care 14,3 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are ca scop amenajarea Pietei Unirii ca zona pietonala, construirea unui pasaj subteran sub actuala piata, construirea unei parcari subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spatiu destinat organizarii de evenimente publice, amenajarea spatiilor verzi, precum si refacerea iluminatului public.

La inceputul saptamanii, ministrul Cristian Petrescu a verificat stadiul investitiilor pentru dezvoltarea facilitatilor sportive din Rasnov, localitate care va gazdui o serie de probe sportive in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013.

Investitia MDRT de la Rasnov, in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, consta intr-o trambulina K 90 de sarituri cu schiurile (singura din Romania), o partie de biatlon si o partie de schi fond la standarde olimpice, toate fiind practicabile atat pe timp de iarna, cat si in celelalte sezoane.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co