Interne

Investiţii în turism pentru Braşov

Investiţii în turism pentru Braşov

Investiţii în turism pentru judetul Braşov. Cetatea Făgăraş şi Cetatea Feldioara sunt primele obiective care vor beneficia de fonduri pentru reabilitare . Toate aceste investitii sunt menite sa mentina Brasovul pe primul loc in topul preferintelor turistilor.
Consiliul Judeţean Brasov programează în acest an cîteva investiţii importante pentru monumentele istorice din judeţ, pentru a menţine Braşovul pe primul loc între destinaţiile turistice din România. Administraţia judeţeană mai are la dispoziţie 3,5 milioane de euro dintr-un credit special accesat pentru reabilitarea monumentelor istorice, iar primele pe lista beneficiarilor sunt Cetatea Făgăraş şi Cetatea Feldioara.
Pentru Cetatea Făgăraş sunt prevazute două milioane de euro în acest an, iar pentru Feldioara, un milion de euro. Sumele nu sunt însă bătute în cuie. Cine lucrează mai bine şi mai repede, primeşte banii, spun autoritatile. Investiţiile nu vor fi finalizate în acest an. Pentru investiţia de la Făgăraş, licitaţia a fost deja încheiată, iar pentru cea de la Feldioara, este în curs de desfăşurare. Preşedintele CJ promite sprijin şi pentru lucrările de la Cetatea Rupea, însă „acolo este nevoie de 5-6 milioane de euro, bani care nu se regasesc in visteria judetului”. Pentru Cetatea Rîşnov, sprijinul pentru reparaţiile urgente din acest an va veni din bugetul propriu al CJ. Şi la Cetatea Braşovului Consiliul Judeţean a programat o serie de investiţii în acest an, pentru funcţionalizarea Bastionului Postăvarilor. Tot în acest an, chiar de luna viitoare, se deschide şi pista de bowling de la Complexul Agrement de sub Tîmpa. Odată finalizate, monumentele vor intra în circuitul turistic, pentru a aduce venituri la buget. În acest moment, Braşovul este „primul judeţ turistic al ţării”, după cum o arată statisticile, iar preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, spune că acest lucru se datorează numărului mare de turişti care vin la Castelul Bran şi la Cetatea Rîşnov, în primul rînd, dar şi la Cetatea Braşovului şi Biserica fortificată de la Prejmer.
Sursa: www.monitorulexpres.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co