Interne

Investiţii străine la Gura Humorului

Investiţii străine la Gura Humorului

Un aqua parc total acoperit având ca tematică un paradis tropical, un parc de aventură cu teren de minigolf şi un roller coaster vor fi construite începând din acest an în staţiunea Gura Humorului. Totodată, in zona se va ridica şi un hotel cu 105 camere.

Aqua parc acoperit, parc de aventură şi un roller coaster. Acestea sunt doar cateva dintre investiţiile străine de la Gura Humorului. Primarul orasului a declarat că o firmă cu capital polonez, finlandez şi lituanian, Aqua Arena Bucovina, şi-a exprimat intenţia de a prezenta în scurt timp un plan de afaceri şi schiţa de proiect pentru această investiţie ce ar urma să înceapă în această toamnă.

El a precizat că în zonă urmează să se construiască un aqua parc complet acoperit, cu un luciu de apă de 650-700 de metri pătraţi, cu o capacitate de 400 de locuri, tematica fiind un paradis tropical cu o temperatură constantă pe tot timpul anului de 31 de grade Celsius unde, pentru divertisment, vor fi simulate chiar şi furtuni tropicale.

Totodată, firma ce va intra în acest parteneriat public-privat va construi şi un hotel cu 105 camere.

Acest aqua parc este unul dintre obiectivele de colaborare conform protocolului încheiat anul trecut între Gura Humorului şi staţiunea poloneză Puck de la Marea Baltică, unde funcţionează un complex acvatic similar, investiţia fiind de peste 25 de milioane de euro.

Primarul a mai declarat că un investitor din Elveţia a obţinut certificatul de urbanism pentru un parc de aventură tot în Gura Humorului, acesta urmând să fie amenajat pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi. Aceeaşi firmă va construi şi un teren de mini-golf, care va fi finalizat în acest an.

Un alt investitor, de data aceasta german, va construi până în primăvara anului viitor un roller coaster, care va fi amplasat pe un traseu spectaculos, în paralel cu pârtia de sanie din zonă.

Primarul spera că noile facilităţi care vor fi construite vor determina ca un număr mai mare de turişti să vină şi să petreacă şi mai mult timp în zonă.

www.gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co