Interne

Iubitorii de natură au ales “Ziua Lacului Paltinu”

Iubitorii de natură au ales “Ziua Lacului Paltinu”

DSC_0113Sâmbăta trecută, 3 august 2013, turiştii care au petrecut în mijlocul naturii s-au bucurat de peisaje mirifice, aer curat şi locuri de poveste. Cei care au lăsat deoparte canicula şi poluarea marilor oraşe au beneficiat de o baie de soare, de un scăldat răcoros în apele lacului Paltinu şi de un show incendiar.
Iubitorii de natură au descoperit un adevărat colţ de rai pe care ţara noastră îl oferă – Lacul Paltinu situat pe valea râului Doftana, o zonă pitorească din judeţul Prahova.

”Orice eveniment cultural ajută localitatea în promovarea ei. Am promis în 2012 că în anul 2013 vom avea două festivaluri, astăzi avem Ziua Lacului Paltinu, sper ca evenimentul să ajute la promovarea imaginii și a localității.” – Ion Manea – primar

_DSC6869Evenimentul a început la ora 16.00, în zona Platou, după Baraj şi a găzduit artişti ce au încântat toţi spectatorii: trupe de muzică de renume din zonă şi de nume recunoscute la nivel internațional: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago etc., precum şi ansambluri de muzică populară din zonă: Ansamblurile Floarea de Cireş din Băneşti şi Ghiocel din Câmpina.

”Românii n-ar trebui să uite cât de importantă este natura. Avem o țară extraordinar de frumoasă.” – Vali Crăciunescu – artist

Muzica bună a răsunat pe Valea Doftanei iar cei prezenţi au participat la programul special organizat atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Evenimentul a fost finanţat din fonduri europene, a fost deschis pentru toti turiştii în mod gratuit şi a reprezentat o iniţiativă menita să contribuie la promovarea valorilor şi a obiectivelor turistice din zona Lacului Paltinu.
Atât lacul, cât şi zona Văii Doftanei sunt legate prin rădăcini puternice de tradiţie, istorie, pitoresc, oferind zonei valoare turistică, iar vizitatorilor momente unice.
Turiştii care au participat la eveniment au respirat aerul curat şi au admirat zona superbă, ideală pentru plimbări şi pescuit.

”Avem o tară frumoasă! Ar trebui ca şi alte localități să facă asemenea evenimente de promovare. A fost un eveniment foarte frumos!” – turist

Organizatorul evenimentului a fost Fundatia Karitas, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Pentru informaţii suplimentare:
Alexandru Rânja
Fundatia Karitas
Email: office_karitas@yahoo.com
Tel: 0729.660.786

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co