Interne

La Brașov schiezi ca în Elveția

La Brașov schiezi ca în Elveția

Daca vrei sa schiezi ca in Elvetia, allege Brasovul ca destinatie de vacanta. Aici o zi de schi costa 125 de lei. Accesul pe domeniul schiabil se va face cu o singura cartela. Copiii vor plati 70 de lei pentru o zi, iar cei care au sub sase ani vor intra gratuit. Grupurile de 10 persoane vor primi o cartela in plus.

Partie ca in Elvetia, la Brasov. Desi suprafata schiabila a fost marita cu aproximativ 35 de hectare, sistemul de transport a fost modernizat si capacitatea lui a fost majorata, autoritatile au pastrat preturile de anul trecut. Astfel, cei care vor alege sa schieze in Poiana Brasov vor scoate din buzunar 125 de lei pentru o zi de schi.

„Copiii vor plati 70 de lei pe zi, iar cei care au pana in sase ani vor schia gratuit. Am pastrat preturile practicate anul trecut pentru o partie, iar acum avem mai multe si o zona modernizata”, a explicat primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru.

Gradul de dificultate al partiilor a fost pastrat, dar a suferit modificari prin corectii de panta, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile (astfel incat schiorii sa poata trece usor de pe o partie pe alta) si prin marirea numarului de partii de legatura intre cele principale.

Si marirea capacitatii de transport pe cablu a fost un punct important al proiectului, astfel ca au fost realizate doua instalatii noi, una de sase locuri si una de patru locuri , in acest fel crescand capacitatea de transport pe cablu cu aproximativ 4.200 persoane pe ora.

Domeniul schiabil are panouri de semnalizare si indicatoare, dar si 150 de saltelele de protectie si 3.000 metri de plase de protectie.

In plus, instalatiile de producere a zapezii artificiale maresc calitatea conditiilor si perioada de schi cu aproximativ patru luni.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co