Interne

În vizită la Muzeul Satului

În vizită la Muzeul Satului

După cum v-am obişnuit de câteva zile încoace, vă prezentăm astăzi încă o destinaţie culturală de trecut pe lista cu obiective a fiecărui turist care trece prin Bucureşti. Ne oprim la Muzeul Satului, unde ne vom plimba printre construcţii care mai de care mai particulare şi mai autentic individuale.

Înfiinţat în 1935 la iniţiativa lui Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional al Satului a devenit imediat cunoscut în ţară şi peste hotare, deoarece prezenta, în chip original, gospodării întregi cuprinzând case de locuit şi acareturile aferente, instalaţii tehnice ţărăneşti, biserici, dar şi alte structuri cu destinaţie publică, toate demontate din zonele lor de origine şi remontate în muzeu de echipe de meşteri specializaţi aduşi la Bucureşti în acest scop din zonele de origine ale monumentelor.

Muzeul Satului numără, în prezent, 48 de gospodării, dar alte 10 gospodării vor întregi curând expoziţia din aer liber.

Una dintre acestea două este casa pe care o puteţi admira şi pe bancnota de 10 lei. Casa a aparţinut unui comerciant de fructe.

Originalul a rămas la Buzău, aflându-se în patrimoniul UNESCO. Cea mai veche casă din muzeu a fost adusă din Moldova şi este un veritabil bordei din secolul al 17-lea.

Tot din Moldova, mai exact din satul Glot, a fost adusă şi cea mai tânără gospodărie din muzeu.

Părăsim gospodăriile din Moldova, pornim din nou la drum şi poposim în Muntenia.

Plimbându-se prin toate gospodăriile ce compun satul din inima capitalei, vizitatorul muzeului poate face cunoştinţă cu toate stilurile de arhitectură tradiţională  şi le poate compara în ceea ce priveşte calităţile estetice, tehnicile şi materialele folosite de localnici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co