Interne

La Victoriei ca la Luvru

La Victoriei ca la Luvru

În Piaţa Victoriei va fi ca la Luvru. Este ambiţia primăriei capitalei, care vrea să reamenajeze întreaga zonă pe tipar parizian. Un tunel subteran acoperit din loc în loc de sticlă va lega, printre altele, muzeele din zonă. După ce a organizat un concurs de reamenajare a Pieţei Universităţii, municipalitatea vrea acum să facă o schimbare în Piaţa Victoriei.
Legătura dintre cele trei muzee care aglomerează Piaţa Victoriei se va face printr-un triunghi de holuri subterane.. De-a lungul acestui tunel primăria va construi mai multe restaurante, cafenele şi librării. Chiar dacă nu vom avea o copie a celebrei piramide din Oraşul Luminilor, din loc în loc tavane transparente vor permite razelor solare să pătrundă în pasaj. Cam atât se ştie momentan despre principiile arhitecturale ce se vor împrumuta de la francezi. Soluţia finală de amenajare va fi decisă în urma concursului pentru selectarea arhitecţilor ce se vor ocupa de proiect. Modificări se vor face şi la Piaţa Unirii, dar momentan abia se pregăteşte tematica pentru concurs şi va mai dura ceva vreme până vor fi demarate lucrările.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co