Stiri

Locurile în care poţi să savurezi cea mai rafinată ciocolată – GALERIE FOTO… delicoasă

Locurile în care poţi să savurezi cea mai rafinată ciocolată – GALERIE FOTO… delicoasă

Multe persoane adoră ciocolata şi de aceea vă propunem să vizitaţi cele mai bune locuri în care puteţi degusta cea mai rafinată şi delicioasă ciocolată. Ţări precum Belgia, Ghana, Belize, Venezuela, Anglia, Elveţia, Caraibe vă pot oferi unele dintre cele mai frumoase călătorii în căutarea gustului perfect de ciocolată.

Ciocolata belgiană, preparată cu tradiţie, dar într-un mod inovativ

Flandra este o regiune din nord-vestul Europei, una dintre componentele statului federal Belgia. Actualmente termenul generic Flandra se referă la două entităţi federale belgiene: Regiunea Flandra (neerlandez Vlaams Gewest, francez Région flamande, german Flamische Region) şi Comunitatea Flamand (neerlandez Vlaamse Gemeenschap, francez Communauté flamande, german Flämische Gemeinschaft), ambele conduse de un singur Guvern şi un Parlament instituţii aflate la Bruxelles. Belgienii iubesc ciocolata la fel de mult pe cât iubesc berea, adică foarte mult. Ciocolata produsă aici nu este doar una cu tradiţie. Belgienii se pot lăuda cu calitate şi inovaţie. În această regiune puteţi întâlni cei mai rafinaţi şi inventivi ciocolatieri din lume.

Ghana, un exportator important de cacao pentru întreaga lume

Tetteh Quarshie este omul care a plantat primele seminţe de cacao în Ghana, acest lucru a însemnat enorm pentru această ţară deoarece a devenit un exportator de cacao important pentru întreaga lume. Poţi să vizitezi prima plantaţie de cacao la Ferma lui Quarshie şi poţi învăţa mai multe despre producţia de ciocolată la Institutul de Cercetare Tafo Cocoa de lângă Koforidua.

Belize, delicii şi peisaje extraordinare

Combinaţie perfectă între junglele din America Centrală şi apele Mării Caraibelor, Belize este o destinaţie de vacanţă surprinzătoare. Fâşii lungi de nisip, palmieri şi o mare translucidă care descoperă un caleidoscop de corali, peşti, delfini şi broaşte ţestoase – cam asta ar fi coasta. În interior, ruine ale civilizaţiilor antice, 570 de specii de păsări ce pot fi privite, parcurile naţionale, rezervaţii ale faunei sălbatice sau sanctuare marine; mai mult de 40% din suprafaţa ţării este protejată într-o formă sau alta, creând un refugiu ideal pentru nenumăratele vieţuitoare de pe uscat, mare sau aer şi, de ce nu, şi pentru turiştii dornici de mix-uri spectaculoase. Locul acesta este renumit pentru frumuseţea lui, dar şi pentru ciocolată.
Cu mult înainte ca renumitul Columb să se piardă în drumul său spre Indiile de Est, mayaşii şi aztecii făceau băuturi amare şi condiment din boaba de cacao. Astăzi, crescătorii de cacao din sudul Belize din districtul Toledo folosesc reţete bazate pe cele din Antichitate. Iar Maya Gold este o astfel de ciocolată. Vizitaţi plantaţiile de cacao, gustaţi boabele de cacao proaspăt culese şi gustaţi şi ciocolata produsă acolo, toate acestea vor reprezenta o experienţă unică.
Alte ţări care vă pot încânta cu delicii dulci sunt: Venezuela, Anglia, Elveţia.

Festivaluri de ciocolată în 2011

* Celebrarea de ciocolată în sudul Belize, regiunea Toledo care va avea loc pe 20 – 22 mai 2011
* Festivalul de ciocolată în Amsterdam, Olanda. Acesta are loc în octombrie 2011
* Târgul de ciocolată în Paris, Franţa, cunoscut sub numele de Salon du Chocolat, care are loc între 19 – 21 octombrie 2011
* Festivalul de ciocolată în Perugia, Italia, care are de asemenea loc în octombrie 2011
* Ciocolata festival în Bruges, în Belgia, care va avea loc la 11 – 13 noiembrie 2011
* Chocolate Festival de Crăciun şi în Dublin, Irlanda, care are loc la 3 octombrie – 5 decembrie 2011


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co