Interne

Marea Britanie se laudă că Dracula este printre strămoșii odraslei regale. România de ce s-ar feri de legenda lui Vlad Țepeș?

Marea Britanie se laudă că Dracula este printre strămoșii odraslei regale.  România de ce s-ar feri de legenda lui Vlad Țepeș?

count_draculaStirea că Dracula este printre celebritățile aflate în genealogia odraslei regale a prințului Wiiliam și a ducesei Catherine din Marea Britanie a făcut înconjurul lumii. Dacă Marea Britanie se laudă că Dracula este printre strămoșii unui membru al Casei Regale, România de ce s-ar feri de legenda din jurul lui Vlad Țepeș?
Orice menționare a denumirii Dracula ar trebui să facă trimitere direct spre România dacă ne-am asuma fără opreliști apartenența acestei legende la țara noastră. Celelalte celebrități pomenite de experții în genealogie ca fiind printre strămoșii familiei regale britanice nu sunt ascunse de țările lor de origine ca și cum ar fi o pată de rușine în istoria lor. Dimpotrivă, sunt prezentate ca personalități în jurul cărora se construiesc muzee, circuite și o adevărată industrie turistică. Cu atât mai mult legenda din jurul personajului istoric al lui Vlad Țepeș este propice construirii unei adevărate industrii turistice de care România are atâta nevoie.
Tabloul lui Dracula apare în mod regulat și insistent în presa internațională din cele mai diferite motive: de la noi producții cinematografice, la legături cu familii regale. Totul trece pe lângă noi ca și cum am avea atâtea legende de notorietate mondială încât ne permitem să mai rătăcim câte una din lipsă de locuri. Este timpul să sesizăm această oportunitate și să o folosim în toate modurile posibile pentru atragerea de turiști străini, aceiași care citesc în fiecare zi în presa din țările unde trăiesc despre fantastica bogăție de legende din jurul lui Dracula.

Dan Matei Agathon
Preşedinte
Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS)

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co