Interne

Sinaia a impresionat Organizaţia Mondială a Turismului

Sinaia a impresionat Organizaţia Mondială a Turismului

vizita ministru sinaiaSinaia se numără printre destinaţiile turistice de top ale României şi, de altfel, în preferinţele turiştilor din ţară şi din străinătate în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber.
Tocmai de accea, staţiunea a primit şi o vizită extrem de importantă a unei delegaţii formată din ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, membri importanţi Organizaţiei Mondiale a Turismului, jurnalişti şi oficiali străini şi reprezentanţi ai mai multor agenţii de turism. Primarul Vlad Oprea, de altfel şi gazda evenimentului, le-a prezentat invitaţilor cele mai importante puncte de atracţii ale staţiunii, printre care Muzeul Naţional Peleş, Telegondola şi Centrul Internaţional de Conferinţe – Casino Sinaia.
Aflaţi la prima vizită în Sinaia, oaspeţii au fost impresionaţi de obiectivele turistice, dar şi de peisajele spectaculoase. În plus, edilul a fost felicitat pentru investiţiile în turism, iar staţiunea a fost aleasă să găzduiască anul viitor Conferinţa Mondială a Turismului Montan. „Nu mă aşteptam niciodată să văd un aşa frumos produs turistic şi credeţi-mă că infrastructura este mult mai avansată decât mă aşteptam. Tocmai de accea, acum este momentul ca România să investeacă în promovare. Comparând cu alte zone din Europa, aveţi un calitativ produs de frumuseţe. Aşa că, ajutaţi-ne ca lumea să ştie mai multe lucruri despre România şi implicit despre aceşti munţi frumoşi”, a declarat secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai. „Este o întâlnire excelentă, un bun prilej de a promova nu numai Sinaia, ci și Valea Prahovei. Sunt foarte mulți ziariști din toată lumea. Îi mulțumesc doamnei ministru că a reușit să organizeze această întâlnire la Sinaia. Au rămas impresionați de Sinaia, care este o locație exclusivistă care are foarte multe lucruri de arătat. Pur și simplu toți au rămas impresionați de cum arată și nu-și imaginau că în această parte a lumii poate să existe aşa ceva”, a decșarat primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea.
Plan de convingere
Ministerul Turismului, condus de Maria Grapini, a alocat bani de la bugetul de stat și fonduri europene pentru a organiza prima conferință internațională în turism și o vizită de documentare în Delta Dunării, Sinaia, Brașov, Sibiu, Sighișoara și Turda, pentru jurnaliști străini și români, ambasadori, reprezentanți de agenții de turism și ai Organizației Mondiale a Turismului. „Am considerat necesar și mă bucur că Guvernul a aprobat acest proiect să fac o singură zi conferință la Palatul Parlamentului, după care să mergem în câteva puncte, în câteva produse specifice României, pentru că eu cred că România trebuie promovată cu ceea ce are autentic și poate ceea ce o diferențiază de alte ţări”, a declarat ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapini.
Vizita de documentare la cele mai importante destinaţii turistice din țară are ca scop schimbarea percepţiilor străinilor faţă de România şi creşterea potenţialului turistic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co