Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Mii de credincioşi, la slujba oficiată de Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Curtea de Argeş

Peste opt mii de credincioşi din toată ţara asistă, luni, la Curtea de Argeş, la slujba oficiată cu prilejul hramului sfântului lăcaş, Adormirea Maicii Domnului, şi trec prin faţa raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia.

Perimetrul Mănăstirii Curtea de Argeş este supravegheat îndeaproape de către jandarmii şi poliţiştii argeşeni, iar manifestările se desfăşoară fără incidente.

Mii de credincioşi din întreagaţarăs-au aflat la Curtea de Argeş încă de duminică seară, petrecându-şi noaptea lângă zidurile mănăstirii pentru a fi prezenţi luni dimineaţă la slujba oficiată pentru prăznuirea hramului sfântului lăcaş, Adormirea Maicii Domnului.

Pelerinii aşteaptă să treacă prin faţa raclei cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia pentru a se ruga, în timp ce o parte dintre ei au dansat în preajma mănăstirii, au băut şi au cântat în aşteptarea sărbătorii cunoscute şi ca Sfânta Maria Mare.

Suntem aici, lângă mânăstire, avem mâncărică, avem şi un şpriţ, bem, mâncăm mici, friptură, iar pe ziua mergem să ne rugăm să ne dea Domnul sănătate şi … o sticlă cu vin şi un pic de friptură”, a declarat unul dintre petrecăreţi.

Oamenii au sosit din toată ţara la Mănăstirea de la Curtea de Argeş, dornici să vadă racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia, unii cu maşini de lux, iar alţii cu căruţele sau chiar pe jos.

O parte dintre cei care au sosit la Curtea de Argeş au încins grătarele, au cântat melodii de petrecere şi au dansat ca la o serbare câmpenească, iar alţii au asistat neputincioşi la petrecerea dinaintea sărbătorii, au respectat postul şi au încercat să se roage ignorând acordurile muzicii care răzbătea din boxele vecinilor de parcare.

„Eu mă închin, sunt credincioasă, dar nu este corect ce se întâmplă aici. Nu e corect, ori am venit la mânăstire, ori am venit la discotecă”, a declarat vădit supărată o credincioasă.

Peste o sută de poliţişti şi jandarmi au supravegheat, în noaptea de duminică spre luni, zona mănăstirii de la Curtea de Argeş, nefiind înregistrate incidente.

Mănăstirea de la Curtea de Argeş a fost construită de Neagoe Basarab pe locul vechii mitropolii.

 sursa: mediafax.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co