Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Bulgarii au cel mai bun sezon turistic din ultimii zece ani. TU unde mergi la mare?

Sezonul turistic de vară din acest an va fi, cel mai probabil, cel mai bun din ultimii zece ani în ceea ce privește veniturile încasate, rezultă din informațiile privind încasările, transmite Novinite. La această creștere a contribuit și un număr mai mare de români care au ales litoralul bulgăresc în acest an, comparativ cu anul trecut.

Institutul pentru Analize și Prognoze în Turism estimează că 6,6 milioane de turiști își vor fi petrecut vacanța pe litoralul bulgăresc al Mării Negre până la sfârșitul lunii august 2011. Asta presupune o creștere cu aproximativ 14% a numărului de turiști, față de anul 2010.

Profesorul Stoyan Marinov, membru al Consiliului de Administrație al Camerei Varna Tourism, contrazice aceste estimări, potrivit publicației Darik. El spune că numărul de turiști va fi cu 10% mai mare față de anul trecut, iar veniturile vor crește cu 6%. Aceste rezultate vor fi, însă, suficient de bune ca să le depășească pe cele din 2008, când s-a înregistrat cel mai bun sezon din ultimii zece ani.
Turismul bulgăresc a ieșit din criză

Potrivit lui Marinov, turismul bulgăresc a pierdut, în 2009, din cauza crizei economice, venituri de aproximativ 200 milioane de euro. În 2010, sectorul și-a revenit, ajungând aproape de nivelul din 2008, care va fi depășit în acest an.

Din estimările Varna Tourism, în această vară, cel mai mult a crescut numărul turiștilor ruși, cu 20%. Creșteri mai mici au fost înregistrate în ceea ce privește turiștii din Germania, România, Ucraina, Moldova, Polonia și Israel.

Bulgarii se așteaptă ca, în anii care vin, să crească numărul turiștilor din țările arabe precum Irac, Siria și Iordania. În Varna, una dintre stațiunile bulgărești de pe malul Mării Negre, alături de Burgas și Dobrich, 55.000 de locuri de cazare sunt ocupate la mijlocul lunii august.

De ce credeți că bulgarii se pot lăuda cu asemenea rezultate? Unde preferați să vă petreceți vacanța atunci când vreți să mergeți pe malul mării?

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co