Interne

Mişcare şoc: Carpatair închide zborurile din Cluj, ca răspuns la „atacurile” aeroportului

Mişcare şoc: Carpatair închide zborurile din Cluj, ca răspuns la „atacurile” aeroportului

Carpatair a decis să închidă baza operaţionala de pe aeroportul Cluj-Napoca după 12 ani de activitate, renunţând astfel la zborurile din această destinaţie. Linia aeriană opera 5 frecvenţe săptămânale Cluj-Timişoara.

Compania a spus că decizia vine ca “răspuns” la atacurile directorului aeroportului David Ciceo. Ieri, o aeronavă Carpatair nu a fost lăsată să decoleze de pe aeroportul din Cluj, pe motiv că ar pune în pericol viaţa pasagerilor.

Carpatair spune că, de fapt, oficialii aeroportului „hărţuiesc compania, ca urmare a unei plângeri pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeană”.

Operatorul aerian a acuzat în plângerea sa că aeroportul subvenţionează, începând cu 2007, pe unul din concurenţii săi cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, măsura respectivă prejudiciind grav mediul concurenţial, mai multe companii aeriene fiind nevoite să-şi sisteze cursele pe care le-au zburat în mod tradiţional de pe aeroportul Cluj.

Oficialii Carpatair spun că vor solicita „despăgubiri aeroportului pentru prejudiciile cauzate de declaraţiile defăimătoare şi insinuările faţă de politica de siguranţă a companiei Carpatair. Se vor solicita despăgubiri şi pentru întârzierea nemotivată a zborului Cluj-Timişoara de ieri, 17 octombrie 2011”.

“Urmare a conflictului grav la care s-a ajuns, Carpatair a decis închiderea zborurilor Cluj-Timişoara, după o perioadă de 12 ani. Totodata, acest lucru va duce şi la închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj, ceea ce va avea ca efect desfiinţarea  a circa 20 locuri de muncă asigurate pe plan local”, menţioneaza compania.  

De asemenea, “Carpatair îl va acţiona în judecată pe directorul aeroportului David Ciceo în persoană pentru abuz de funcţie şi implicare directă în favorizarea concurenţei. Compania va sesiza organele competente să cerceteze prezenţa actelor de corupţie în cazul contractelor pe care Carpatair le-a denunţat la Comisia Europeană în această primăvară”, spun oficialii liniei aeriene.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co