Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Mituri despre piramidele din Egipt – VIDEO

Mituri despre piramidele din Egipt – VIDEO

Împreună cu Taj Mahal din India şi Turnul Eiffel din Franţa, piramidele reprezintă unul dintre simbolurile planetei noastre şi, totodată, o atracţie turistică faimoasă. Piramidele egiptene dinGizasunt de departe cele mai vechi, acumulând secole întregi de mituri, fapte şi intrigante teorii conspiraţionale.

1. Piramidele au fost construite de sclavi… Aceasta este de departe una dintre cele mai răspandite convingeri pe care oamenii le au despre piramide şi care nu este adevarată. Acest zvon a fost lansat probabil de istoricul grec Herodot (~484-425 Î. Hr.), care a vizitat locaţia marilor piramide în anul 450 Î. Hr. Toate dovezile actuale arată însă că piramidele au fost construite de lucrători plini de îndemânare, în cadrul unui proiect naţional, oameni bine hrăniţi, scutiti de taxe şi uneori îngropaţi cu onoruri în morminte, în jurul locaţiei lor istorice.

2. Deşi este împământenit să te referi la piramidele dinGizaca la “Marile Piramide” în fapt, există o singură mare piramidă. “Marea Piramidă dinGiza” (cunoscută şi ca Piramida lui Khufu sau Keops) – este cea mai mare dintre cele trei, aflate în necropola dinGiza.

3. Piramidele nu sunt înCairo… Mulţi oameni fac confuzie atunci când vine vorba deGiza, crezând că este vorba despre un nume care face referire la Egiptul Antic.Gizaeste al treilea oraş ca mărime din Egipt, aici locuiesc 2,8 milioane de oameni şi tot aici se află piramidele şi Sfinxul. La distanţă mică deCairo, ce poate fi parcursă cu metroul sau cu taxiul şi parte integrantă a metropolei egiptene,Gizaeste, aşadar, un oraş de sine stătător.

Marea piramidă este una dintre cele şapte minuni antice împreună cu Colosul din Rhodos, cu singura deosebire că este singura care a rezistat până în zilele noastre. În anul 2007, compania elveţiana New7Wonders Foundation a făcut un sondaj public, pentru a stabili cele şapte noi minuni ale lumii. După dezbateri controversate, marea piramidă a fost adăugată drept al optulea membru onorific, dar pentru mulţi ea este considerată un membru permanent.

Piramidele dinGizareprezintă o atracţie turistică majoră şi aduc o contribuţie remarcabilă la progresului industriei turismului în Egipt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co