Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cele mai bune destinaţii de vacanţă cu buget limitat

În cazul în care ultimii câţiva ani, care au fost marcaţi de recesiune, au redus drastic bugetul dumneavoastră destinat vacanţelor, specialiştii site-ului de turism lonelyplanet.com au alcătuit un top al celor mai bune destinaţii pentru un concediu cu buget redus, în zone exotice din întreaga lume.

Nord-estul SUA

Oraşele din nord-estul Statelor Unite, cum ar fi New York, Boston sau Washington DC, nu sunt chiar printre cele mai ieftine destinaţii din lume, însă puteţi face economii destul de consistente dacă decideţi să plecaţi în această zonă, date fiind reducerile aplicate de companiile de autobuze în această perioadă. Aici, o cursă dintr-un oraş în altul costă doar între 1 şi 5 dolari. Mai mult decât atât, condiţiile de călătorie sunt confortabile, autobuzele nu au aproape niciodată întârzieri şi există chiar şi internet wireless gratuit.

Japonia

Ţara Soarelui Răsare a avut un an dificil din punct de vedere turistic, din cauza cutremurului din martie. Astfel, deşi din punct de vedere al atracţiilor turistice, se compară cu oraşe precum Londra, Paris sau New York, preţurile la hotelurile şi pensiunile din Tokio sunt acum mult mai scăzute. Mai mult, există şi destule locuri gratuite sau foarte ieftine de vizitat, cum ar fi templele, grădinile botanice, sau Muzeul Naţional din Tokio, la care intrarea costă de cinci ori mai puţin decât la muzeele din Londra.

Tadjikistan

Marco Polo a fost impresionat şi, cel mai probabil, şi dumneavoastră veţi fi, după ce veţi admira peisajele uimitoare pe care le deţine statul din Asia Centrală. După independenţă, Tadjikistan a suferit din cauza unui război civil devastator care a durat 5 ani, între 1992 şi 1997, însă, deşi sunt aproape 15 ani de când s-a instalat pacea şi stabilitatea, există încă persoane sceptice în ceea ce priveşte ţara asiatică, ceea ce o face să fie foarte accesibilă ca preţ. Puteţi să vă opriţi la izvoare termale şi să vizitaţi forturi, structuri de piatră şi desene vechi de 2.000 de ani, iar cazarea nu sare la mai mult de 10 dolari pe noapte de persoană.

Portugalia

Oraşul Porto din Portugalia este, de asemenea, o destinaţie de vacanţă prietenoasă cu buzunarul dumneavoastră. Este uşor de ajuns, Porto fiind conectat cu aproape toată Europa prin intermediul liniilor aeriene, iar oraşul este plin de atmosferă, cu străzi înguste, piaţete pietruite şi clădiri împodobite cu ţiglă colorată. Puteţi să vă cazaţi în hanuri cu vedere spre râu pentru 20-25 de euro pe noapte, să faceţi o plimbare cu tramvaiul istoric sau să mergeţi la plaja din apropierea satului Afurada, unde se ajunge cu bacul, pentru doar un euro. De asemenea, districtul Ribeira are zeci de cabane care oferă degustări de vin şi excursii ieftine (de exemplu, Vinologia).

Lesotho


Munţi, peşteri, canibali, urme de dinozaur, pieţe de meşteşuguri şi plimbări cu ponei. Bine aţi venit în Lesotho, sau „împărăţia cerului”. Regatul Lesotho este o ţară din sudul Africii, ce formează o enclavă, fiind complet înconjurat de Africa de Sud. Aproape de capitala Masuru puteţi face excursii de o zi, care vă vor conduce către o zonă superbă, înconjurată de masivi muntoşi şi flori de mosc.

sursa: curierulnational.ro

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co