Externe

Muzeul de Ceara Madame Tussaud

Muzeul de Ceara Madame Tussaud

Numite ‘atractia turistica favorita din Londra’, statuile din Muzeul de Ceara Madame Tussaud au incantat vizitatorii de la prima expozitie permanenta din 1835. Marie Tussaud a invatat arta sculpturii de la angajatul mamei ei, un fizician talentat la sculptura in ceara. Tanara Marie a realizat prima ei sculptura la varsta de 16 ani, atragand atentia scriitorului iluminist francez, Francois Voltaire.

Actualul muzeu de ceara Madame Tussaud a trecut printr-un incendiu in 1925, cand s-au pierdut multe statui. Cu toate acestea, mulajele au ramas intacte, iar unele piese au fost recreate. Astazi este unul dintre cele mai vizitate atractii din Londra, iar in timpul sezonului turistic de varf, e ceva normal sa vedeti cozi lungi care se intind pe strazi intregi. Muzeul a inceput o extindere peste ape in 1970, cand a deschis o filiala in Amsterdam. Astazi are filiale in mult mai multe orase, inclusive Las Vegas, New York, Hong Kong, Shanghai, Washington DC si Hollywood.

Tussaud si succesorii ei au creat mii de replici dupa oameni faimosi. Vizitatorii pot vedea lideri mondiali, actori/actrite, legende sportive, scriitori si artisti faimosi, figuri religioase, muzicieni si o multime de alte personaje. Pe langa acestea, exista mai multe sectiuni tematice in muzeu, inclusiv ‘Camera Ororilor’ si o calatorie cu taxiul prin istorie.

In timp ce muzeul din Londra are in mod intentionat o tenta britanica, vizitatorii din toata lumea vor recunoaste mare parte din personaje.

In afara sezonului de varf, muzeul este deschis zilnic de la 9.30 la 17.30. In timpul sezonului de varf este deschis zilnic de la 9:00 la 18:00.

Pretul este putin cam mare dar merita. Astfel veti plati 25£ pentru adulti si 18£ pentru copii.

Sursa: tursim.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co