Interne

Nokia lasă aeroportul Otopeni fără şase zboruri către Helsinki

Cele şase curse săptămânale operate de compania finlandeză Finnair între Helsinki şi Bucureşti (Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni) vor fi suspendate începând cu orarul de iarnă care debutează pe 31 octombrie.

Deşi reprezentanţii companiei au spus că nu pot face comentarii despre o presupusă legătură între plecarea producătorului de telefoane mobile Nokia din România şi întreruperea zborurilor, se pare că mutarea Finnair este totuşi legată de închiderea fabricii de la Jucu.

Conform declaraţiilor pentru romanialibera.ro ale unei surse care a vrut să-şi păstreze anonimatul, compania efectua o serie de transporturi cargo (piese, telefoane etc.) pentru Nokia.

În plus o parte a managementului Nokia ajungea la Bucureşti la bordul curselor companiei finlandeze.

Laura Varga, ofiţer de presă al companiei a spus, citată de Mediafax, că decizia a fost luată deoarece cursa era considerată neprofitabilă. „Compania analizează în permanenţă noi oportunităţi. În acest caz, am decis să anulăm deoarece nu era o cursă profitabilă”, a spus Varga.

Cursele între Bucureşti şi Helsinki au fost introduse pe 10 aprilie 2007, iniţial fiind operate câte patru zboruri pe săptămâmă. În 2008, Finnair a crescut numărul de zboruri la şase curse săptămânale după deschiderea fabricii Nokia de la Jucu – în toamna lui 2008.

Finnair oferea românilor posibilitatea de a ajunge în Asia mai rapid decâgt dacă ar fi zburat cu companii ce presupuneau opriri în aeroporturi din vestul Europei, iar tarifele erau unele dintre cele mai bune de pe piaţă.

Românii pot zbura spre destinaţii asiatice folosing companiile Lufthansa (prin Munchen sau Frankfurt), Qatar Airways (prin Doha), Turkish Airlines (via Istanbul) sau KLM (prin Amsterdam).

 

sursa: romanialibera.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co