Interne

Nu “ne permitem” turisti straini…

Nu “ne permitem” turisti straini…

Hotelierii de pe litoral nu isi doresc turisti straini pentru ca acestia nu sunt dispusi sa accepte tarifele pe care le platesc turistii romani, cerand preturi cu 30-50% mai mici, dar in schimb le fac „probleme” solicitand servicii de calitate si angajati care sa vorbeasca limbi straine.

„Noi, si vorbesc despre hotelierii de pe litoral in general, daca am practica preturile din Bulgaria sau Grecia, am da faliment. Daca vorbim doar de litoralul bulgaresc, preturile lor sunt cu 20-25% mai mici decat la noi”, a declarat agentiei MEDIAFAX Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. El sustine ca hotelierii romani de pe litoral nu pot scadea tarifele la nivelul celor din Bulgaria, unde TVA este 9% (fata de 24% in Romania), iar taxele si impozitele sunt mult mai mici si mult mai putine. Murad spune ca turistii straini care au de ales intre Bulgaria si Romania prefera prima destinatie, tinand cont de pretul mai mic.

El a adaugat ca din cauza imaginii proaste pe care o are Romania in strainatate, turoperatorii straini cer tarife cat mai mici. „Ne pun pe frunte un tarif de piata scazuta si vor sa ia o noapte de cazare cu 10-15 euro. Cu banii astia nu poti sa faci nimic”, a afirmat Mohammad Murad.

Corina Martin, presedintele ANAT si al Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, crede ca prezenta in numar mare a turistilor straini in statiunile romanesti de la Marea Neagra este o tinta indepartata.

La Targul de Turism al Romaniei, incheiat recent, chiar si agentiile de turism din Republica Moldova s-au plans de diferenta dintre tarifele de pe litoralul romanesc, pe care incearca sa vanda pachete din acest an, si cel bulgaresc, unde trimit anual circa 40.000 de turisti.

Sursa: zf.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co