Interne

O altfel de vacanta in Romania

O altfel de vacanta in Romania

Vacanta de vara in Romania poate insemna aventura, reculegere la manastirile din nordul Moldovei, descoperirea traditiilor bogate din Bucovina si marginimea Sibiului, vizitarea Castelului Peles, vizitarea Sibiului cu vestitul muzeu Brukenthal, dar si a Sighisoarei mergand pe urmele lui Dracula si participand la Festivalul de arta medievala.

Un astfel de traseu prin Romania au parcurs peste 200 de ziaristi aflati la al 53-lea Congres Mondial al Scriitorilor si Ziaristilor de Turism , eveniment organizat de Presstour Romania, asociatie membra FIJET din 2008. Evenimentul a beneficiat de sprijin si finantare din partea Ministerului Turismului, Consiliului judetean Suceava, municipiului Sighisoara, hotelurilor Marriott, Ibis, Sighisoara, Cavaler, Golden Tulip etc.

Suceava este judetul in care turistul trebuie sa vina cu credinta in Dumnezeu, cu sufletul deschis sa primeasca darurile oferite de locuitorii acestor plaiuri. Un picnic pe unul din dealurile molcome ale Sucevei, cateva momente de reculegere in fata icoanelor din bisericile Moldovita, Sucevita sau Voronet, un pranz la Manastirea Moldovita si o vizita la atelierul de ceramica neagra de la Marginea, sunt doar cateva momente ale unei vacante in Suceava.

Mocanita Hutulca ofera turistilor ocazia sa calatoreasca pe o linie ferata ingusta, cu o locomotiva ce a fost data in folosinta in 1888 si merge cu lemne si carbuni. Trenul cu vagoane deschise trece prin sate, pe la portile oamenilor sai, iar peisajele minunate ale Bucovinei te vrajesc. Celor care doresc mai multa adrenalina le recomandam plimbarea cu pluta pe raul Bistrita sau carutele trase de caii hutuli

Documentarea ziaristilor de turism membri FIJET a continuat cu Sighisoara unde cetatea medievala atrage in fiecare an mii de turisti. Cetatea este una dintre cele mai pline de mister cetati medievale din Transilvania. Inscrisa in lista monumentelor UNESCO, cetatea medievala a Sighisoarei reprezinta un veritabil monument istoric ce pastreaza vie emotia intalnirii cu trecutul, calatorul descoperind o lume de un farmec nemaiintalnit. Ziua, cladirile sunt frumos colorate, cu minunate flori la ferestre, terase si magazine pline de suveniruri. Seara pe scena din Piata Turnului sunt concerte iar noaptea, la lumina tortelor, se desfasoara spectacole sustinute de cavaleri medievali. Dracula si miresele lui sunt si ele protagoniste ale reprezentatiilor din piata cetatii.

Sibiu, fosta capitala europeana in anul 2007, este un oras al carui centru istoric te poate retine zile si zile pentru a-i descoperi tainele si istoria. Toata vara orasul gazduieste evenimente de exceptie de la festivaluri de teatru sau festivaluri de film, la cele de muzica clasica, de jazz sau folclorice . De aici, de la Sibiu, drumul te duce singur la Sibiel, in Marginimea Sibiului. Aceste plaiuri au primit in 2009 trofeul „Golden Apple”. Distinctia, considerata echivalentul Oscarului pentru turism, este acordata anual de FIJET  unei destinatii sau personalitati care s-au evidentiat in dezvoltarea turismului din tara lor. Peisajele Marginimii, ospitalitatea oamenilor si vechimea agroturismului din Sibiel au adus Marginimii Sibiului acest premiu.

Sursa: Timpul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co