Interne

Oficial Malta: Romania poate deveni o destinatie turistica

Romania are toate ingredientele pentru a deveni o destinatie turistica importanta, dar nu stie inca sa le „impacheteze”, crede Mario de Marco, secretar parlamentar pentru turism, mediu si cultura in cadrul Guvernului din Malta.

„Aveti o tara minunata, cu lacuri, munti, mare, deci aveti toate ingredientele. Este doar o chestiune de cum le impachetati. In plus, si oamenii sunt minunati. Deci, odata ce le aveti pe toate acestea, este doar o problema de timp pana cand Romania va deveni o destinatie importanta in Europa”, a declarat De Marco, citat de Mediafax.

El a aratat ca Malta a avut in primele 4 luni ale acestui an o crestere de 23% a turismului fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care 2010 a fost un an record in ceea ce priveste numarul de turisti straini, adica 1,3 milioane de persoane.

„Evident ca am luat masuri pentru stimularea fluxului de turisti. Malta este o insula, deci turistii nu au cum sa ajunga aici ca in Romania, cu trenul sau autocarul. Toti turistii nostri vin pe calea aerului, mai putin cei care sosesc cu feribotul din Sicilia, insa acestia reprezinta doar 2%. De aceea, in primul rand am investit in infrastuctura. Aveam acum cativa ani 54 de rute. Am ajuns la 76 de noi rute”, a afirmat De Marco. El a adaugat ca Malta a intensificat promovarea in media online, dar si in ziare, reviste, TV si radio.

„In plus, am invatat care sunt avantajele retelelor de socializare. Suntem prezenti pe Facebook si Twitter, pentru ca trebuie sa acoperim tot. Pe de alta parte, punem mult accentul pe mostenirea culturala. Am reusit sa luam fonduri europene pentru a restaura cateva obiective importante, precum unele biserici si castele. Dar Malta nu este doar o destinatie culturala, ci si una pentru cei care cauta distractia. Avem foarte multe evenimente, festivaluri”, a adaugat el.

Ministerul Turismului din Malta are un buget anual de circa 35 de milioane de euro, dintre care 16 milioane de euro destinati exclusiv promovarii.

Malta a incasat anul trecut din turism mai mult de 1,1 miliarde de euro, adica peste 20% din Produsul Intern Brut.

La inceputul lunii mai, INS a anuntat ca numarul turistilor inregistrati in Romania in primul trimestru a crescut cu 13,2%, la 1,12 milioane. Turistii romani au reprezentat in primul trimestru 78,1% din total, iar cei straini 21,9%, ponderi apropiate de cele din acelasi trimestru din 2010. In acelasi timp, cazarile in hoteluri au avut o pondere de 77,1% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 14,3% fata de primele trei luni ale anului trecut.

Totusi, patronatelor hotelierilor si agentiilor de turism sustin ca turismul romanesc nu a iesit din criza, iar in primul trimestru al acestui an numarul turistilor cazati in hotelurile romanesti a scazut cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.

sursa: www.wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co