Articole

Oraşul viitorului în 2020 – VIDEO

Oraşul viitorului în 2020 – VIDEO

Vă prezentăm un proiect inovator. Este vorba despre un oraş în care nu există poluare. Pentru că poluarea a devenit un fenomen îngrijorător, chinezii vin cu propunerea unui oraş al viitorului nu foarte îndepărtat. Tianjin va fi primul oraş în care nu va exista poluare.

EcoCity şi-a propus să îşi orienteze toate resursele către natură. Astfel, pentru a rezolva problema încălzirii globale, acest proiect are ca punct de plecarea sustenabilitatea – oamenii se vor întoarce către natură, iar poluarea va fi un cuvânt ce nu va mai exista în vocabularul locuitorilor. Construit să adăpostească peste 350.000 de oameni, oraşul se va întinde pe o suprafaţă de 30 de kilometri pătraţi.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Eco-friendly este conceptul care a stat la baza acestui proiect, întreg oraşul va fi construit astfel încât mediul înconjurător să nu aibă de suferit. Se va ţine cont de eficienţa energetică, transportul în comun va fi ecologic, la fel şi clădirile, poluarea nu va exista.

Apa va fi raţionalizată, iar cea menajeră va fi refolosită, după ce va fi filtrată. Reziduurile menajere vor fi sortate pe categorii şi reciclate. În Tianjin se va pune accentul şi pe armonia socială, dar şi pe conservarea patrimoniului, care, îmbinate, vor duce la o economie înfloritoare. Astfel, din 2020, mai repede decât am fi crezut, vom putea admira primul oraş nepoluant din lume.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co