Articole

Top 5 localuri neobişnuite – GALERIE FOTO

De la un tavan complet mobilat, la burgeri ucigaşi, lumea este plină de baruri, cafenele şi restaurante care au ales designul extrem de ciudat ca metodă de poziţionare pe piaţă. Iată cinci dintre cele mai originale localuri, din punct de vedere al conceptului şi desingului.

Luka Lu, Praga – tavan… mobilat cu gust

Micuţul restaurant din centrul Pragăi nu atrage cu nimic atenţia din stradă, dar odată intraţi, clienţii au o surpriză majoră.

Toate încăperile sunt decorate şi vopsite în culori puternice, iar tavanul este şi el mobilat.

Meniul este de insipiraţie balcanică şi italiană, iar preţul unei beri variază, în functie de brand, în jurul valorii de 50 de coroane (2 euro), potrivit site-ului oficial.

Restaurantul este localizat pe strada Mala Strana şi este deschis în fiecare zi, între orele 11.00 şi 24.00.

 

Buns and Guns, Beirut – decor militar şi burgeri ucigaşi

Burgeri ucigaşi, meniu în formă de glonţ şi ambalaje din hârtie cu imprimeu camuflaj, pe toate le găsiţi la bistro-ul Buns and Guns din Beirut, Liban, potrivit LA Times.

Întreg localul este conceput ca un avanpost militar, aflat în strânsă legătură cu conflictele armate din zonă.

În loc de muzică, aici se aude sunet de elicoptere survolând, iar numele produselor din meniu sunt toate inspirate din arme, muniţii sau echipamente militare.

Astfel, un sandwich cu carne poartă numele de Carabina M16, burgerii sunt supranumiţi Mortar, iar pentru gustarile vegetariene trebuie să cereţi… terorişti.

Barul cu scheleţi, Gruyeres, Elveţia

Acest bar din Elveţia, pe numele său adevărat “Museum”, este un întreg monument dedicat oaselor şi scheletului uman, realizat de designerul H.R. Giger, care s-a ocupat de franciza cinematografică Alien.

Amplasat în castelul St. Germain din Gruyeres, cantonul Fribourg din Elveţia, barul este construit pe o structură cavernoasă, cu două arcuri din vertebre care se încrucişează în mijlocul încăperii centrale, potrivit site-ului oficial.

Programul barului este următorul: în lunile aprilie-octombrie, în fiecare zi de la 10.00 la 20.30, iar din lunile noiembrie până în martie, de marţi până duminică, de la 10.00 la 20.30, lunea fiind închis.

 

The Clinic, Singapore – băuturi fresh şi perfuzii

Barul din Clarke Quay, Singaporeeste , poate, cel mai prietenos local cu oamenii cu dizabilităţi, deoarece, în loc de scaune normale, aici veţi servi băuturile dintr-un confortabil..scaun cu rotile.

În plus, potrivit site-ului oficial, aici puteţi servi cocktailuri exotice şi gustări calde sau reci, la preţuri începând de la 10 dolari.
Întreg barul este amenajat ca un spital, iar ospătarii servesc la mese în halate şi bauturile vin cu perfuzii ataşate.

Programul barului începe în fiecare zi de la ora 17.30 şi se închide la plecarea ultimului client.

 

Baggers, Nurenberg – angajaţii sunt roboţi

Poate din lipsă de fonduri, poate pentru a ţine pasul cu avansul tehnologiei, restaurantul Baggers, din Nurenberg, Germania, a renunţat complet la serviciile angajaţilor, pe care i-a înlocuit cu.roboţi.

Dar nu vă imaginaţi că veti fi servit de un robot ca în filmele SF, cu prosop curat pe braţ şi gusturi fine la vinuri, este vorba de fapt, de un local complet automatizat, împânzit de benzi rulante, în care comezile se fac prin ecrane cu touchscreen.

În ceea ce priveşte prepararea mâncărurilor, de acestea se ocupă, totuşi, un chef uman şi echipa sa, potrivit site-ului oficial.

Majoritatea felurilor servite aici ţin de bucătăria franconiană (din landulFranconia, bazată pe carne de porc) şi multe dintre ingrediente sunt produse bio,fără aditivi sau conservanţi.

sursa: wall-street.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co